Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu o face KO pe Raluca Ţurcan

2
11645

“Al doilea ministru care nu a citit legea pensiilor! Al doilea ministru care face confuzie intre Legea pensiilor publice si celelalte legi care privesc pensiile speciale, de serviciu etc! Al doilea ministru care vorbeste de inechitatile din legea pensiilor fara sa inteleaga ca INECHITATILE NU POT FI ELIMINATE DACA NU SE APLICA NOUA FORMULA DE CALCUL, adica daca nu se recalculeaza TOATE PENSIILE PUBLICE, adică 5 milioane de dosare, nu 20 de mii, pe VPR. Doamna Turcan, e simplu! E o problema cu pensiile speciale! Eliminati-le, asa cum ati promis! Dar nu le amestecati cu pensiile publice! Legea noastra prevede ca toate inechitatile se elimina (intre femei si barbati, intre cei care au cotizat la fel, dar au iesit in ani diferiti la pensie, intre cei care au lucrat 35 de ani si cei care au lucrat doar 10 ani, dar care acum sunt toti la nivelul pensiei minime), cu conditia sa SE RECALCULEZE pensiile in baza noii formule… Cereti simularile si o sa intelegeti! Sper! In rest, vad ca nu mai riscati nici macar sa spuneti ca pensiile vor creste cu 3 la suta!

Spuneti ca am mintit si nu aveam de gand sa crestem pensiile cu 40 la suta! Uitand sa mentionati ca noi le-am crescut cu 60 la suta, in timp ce eram la guvernare, prin cresterea punctului de pensie, eliminarea impozitului la pensiile sub 2000 de lei, scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta la pensiile peste 2000 de lei si eliminarea CASS din TOATE pensiile!”

 

„Si ultima veste “buna” de la ministrul Turcan… Se modifica legea salarizarii, fiindca “are multe inechitati” si “numai unitara nu e”… Legea salarizarii avea de parcurs 4 etape anuale, tocmai fiindca erau inechitati in sistem. Inechitati de genul ca femeia de serviciu de la politie era platita altfel decat femeia de serviciu de la scoala, care era altfel platita decat femeia de serviciu de la ANAF. S-a facut o grila, pana in 2022. In sensul ca femeii de serviciu de la ANAF nu i-a mai crescut salariul deloc in ultimii patru ani, iar celei de la politie i-a crescut, etapizat, pana sa o ajunga, in 2022, pe cea de la ANAF, dar cu o suma mai mica decat celei de la scoala, careia, tot etapizat, i-a crescut salariul in ritm mai alert. Astfel incat, in 2022, sa ajunga toate la acelasi salariu… Evident ca, inghetand toate salariile de catre actualul guvern, au ramas in vigoare inechitatile care trebuiau eliminate fix anul acesta. Sunt curioasa cum veti “elimina inechitatile” altfel decat scazand salariile unora, daca aruncati legea actuala la cos… Va rog sa ii transmiteti si domnului Catu ca presedintele Romaniei are salariul mai mic decat alti functionari ai statului, tocmai din cauza gafelor facute de guvernarea PNL! Daca vreti sa aflati cum a facut, intrebati orice functionar din minister. Va vand un pont! Comparati indemnizatia presedintelui din 2018, cu salariul de baza al unui procuror in 2018. Faceti aceeasi comparatie si pentru anul 2021!”

2 COMENTARII

Comments are closed.