Școala de bine merge la Craiova!

0
404

Proiectul Școala de bine continuă la Craiova timp de trei zile, pe 21, 22 și 23 ianuarie. După cele patru sesiuni de ateliere – în București cu elevii de la Școala Gimnazială 190 și cu cei de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, în Prahova la Școala Gimnazială din comuna Gornet, iar în Buzău la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Asociația Culturală ACT va organiza în Craiova trei sesiuni la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, Școala Profesională Valea Stanciului și la Asociația Vasiliada. O sută patru zeci de copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani vor participa la cele trei ateliere de teatru, dans și comunicare creativă, coordonate de actorul Vlad Bălan, balerina Corina Aldea și psihologul Bogdana Fati.

Scopul nostru, prin desfășurarea Școlii de bine,este aceea de a ajuta copiii și tinerii să se apropie de domeniul cultural prin descoperirea faptului că arta este esențială pentru existența și dezvoltarea lor, dar și că poate fi o vocație încă nedescoperită pentru mulți dintre ei. Teatrul practicat poate conduce la dezinhibare, dansul este o formă de libertate și expresivitate, iar comunicarea și scrierea pot fi utilizate ca o formă de terapie. Astfel, arta, dincolo de dimensiunea estetică, are aplicații concrete în dezvoltarea inteligenței emoționale, a capacității de problem solving, stimularea creativității, contribuind la o viață echilibrată.

Proiectul este derulat de Asociația Culturală ACT și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.