Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la cina oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

0
115

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat luni, 14 ianuarie, la o cină oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

La această cină au mai participat vicepreședintele PE, Ioan-Mircea Pascu, secretarul general al PE Klaus Welle, președintele grupului S&D, Udo Bullman, vicepreședintele grupului PPE, Marian Jean Marinescu, vicepreședintele grupului ECR, Olaf Henckel, vicepreședintele grupului ALDE, Norica Nicolai, co-liderii delegației române în PPE, Adina-Ioana Vălean și Teodor Stolojan, liderul delegației române în S&D, Dan Nica, șeful de cabinet al președintelui, Antonio Tajani, Diego Vanga Fano si reprezentanți ai SGCONS.

Din delegatia română au făcut parte: Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale și George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE. În context, premierul a exprimat dorința de a avansa cât mai multe dintre dosarele legislative în prima parte a mandatului Președinției române.

Viorica Dăncilă a asigurat interlocutorii de toată deschiderea Guvernului României către o cooperare instituțională susținută, în scopul consolidării Uniunii Europene și al apropierii acesteia de cetățeni.

În alocuţiunea sa, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a urat succes Preşedinţiei României a Consiliului UE, prima preşedinţie de la aderare, și a exprimat deschiderea sa și a Parlamentului European pentru a lucra și coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative.