Perioadă complicată pentru handbalistele Craiovei: vin „galcticele”, apoi croatele

0
108

În ciuda eşecului drastic cu Bera Bera, a moralului scăzut şi a problemelor de lot, antrenorul Bogdan Burcea crede că echipa sa poate îndeplini obiectivele

Program infernal pentru echipa de handbal a Craiovei, care săptămâna aceasta primeşte vizitele campioanei României, CSM Bucureşti, într-un meci din etapa a 12-a din Liga Florilor, şi a formaţiei croate Podravka Vegeta Koprivnica, în grupele Cupei EHF. Partida contra campioanei şi participantei în grupele principale ale Champions League, CSM Bucureşti, este programată astăzi, de la ora 18.30. Meciul cu Podravka, liderul grupei din EHF, cu 4 puncte, se dispută vineri, de la ora 19.30.

 

„Să nu se aştepte CSM să ne dăm la o parte!”

 

Antrenorul Bogdan Burcea a prefaţat ambele dispute într-o conferinţă de presă, expunând încă o dată deja cunoscutele probleme de lot, dar în acelaşi timp spunând răspicat că SCM Craiova poate câştiga ambele partide. „CSM Bucureşti nu are nevoie de nicio introducere, este campioana României, are şi ea o absenţă importantă, este vorba de Neagu, dar şi la noi lipsesc jucătoare-cheie, precum Ţicu şi Zamfir. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a lua toate punctele, indiferent de problemele pe care le avem. Avem resurse pentru a câştiga, să nu se aştepte CSM să ne dăm la o parte, nu ne interesează obiectivele lor sau ale altora, îmi doresc să fie un meci corect, disputat pe parchet. Obiectivul nostru principal este clasarea în primele locuri în campionatul intern şi de aflăm departe. Cupa României nu era un obiectiv pentru noi, dar a devenit între timp, din cauza situaţiei din campionat. Vrem să ajungem în Final Four şi în finală, pentru a ne califica în Cupa EHF” a spus Burcea.

 

Pentru Ana Maria Ţicu, sezonul s-a încheiat

 

Tehnicianul a precizat că Ana Maria Ţicu, operată la cot acum o lună, nu va mai juca în acest sezon. În privinţa jucătoarelor accidentate, Burcea a precizat: „Pentru Ţicu sezonul este compromis, ea va reveni după 4-5 luni, Zamfir se reface abia în februarie, Costa este şi ea în recuperare, iar Flori Stanciu s-a operat de menisc, la Târgu Mureş. Fachinello este o jucătoare cu experienţă, dar dar diferenţa de pregătire fizică este mare faţă de restul jucătoarelor, ea trebuie să se pună la punct în perioada următoare la acest capitol”.   

Tehnicianul nu a oferit explicaţii pentru umilinţa din Ţara Bascilor, eşecul la 11 goluri în faţa echipei Super Amara Bera Bera, dar a precizat că rămâne optimist în privinţa şanselor de calificare. Burcea s-a arătat deranjat de unele comentarii apărute în urma eşecului din Spania, catalogându-i pe cei  nemulţumiţi drept „pseudosuporteri”. În acelaşi timp, Bogdan Burcea pare că poartă acelaşi „război rece” cu conducerea clubului sau cu cei din anturajul echipei, declanşat acum un an. Antrenorul pare că vrea mereu să reproşeze cuiva ceva, dar evită să spună lucruri concrete. Practic, de un an de zile, aproape la orice apariţie, Burcea să senzaţia că şi-ar dori să scoată castanele din foc cu mâna altora, fiindcă reproşurile nu au ţintă directă niciodată. Discursul echivoc a devenit o obişnuinţă pentru antrenorul campioanei EHF.

 

„Nu luăm în calcul decât victoria cu Podravka”

 

Despre meciul cu Podravka şi alte probleme legate de echipă, antrenorul campioanei EHF a declarat: „Podravka are un ascendent asupra noastră, după victoria din meciul direct pentru calificarea în Champions League, este o echipă cu un palmares important, nu-şi permite să vină relaxată la Craiova, unde îşi poate juca primul loc în clasament. Meciul este capital pentru noi şi nu iau în calcul decât victoria. Trebuie să depăşim Podravka la golaveraj în meciurile directe. Refacerea psihică este cea mai importantă în acest moment. Trebuie să înţeleagă lumea că SCM Craiova nu este singură pe teren, toată lumea vrea să ne bată după ce am realizat anul trecut. Nu ne interesează comentariile răutăcioase ale unor pseudosuporteri, cei care ne ridicau în braţe în luna mai şi care acum ne blamează. Contează doar părerea celor care au fost mereu lângă noi, ne respectăm suporterii adevăraţi. În 24 de sezoane de antrenorat nu mi s-a întâmplat ce am păţit anul acesta, situaţia este dificilă, cu problemele de lot, cu accidentările. Dar asta este, vom încerca în 3, în 4 jucătoare să ne respectăm statutul, promit că nu ne dăm bătuţi” a spus Burcea.

 

CSM Bucureşti, fără Neagu şi Kurtovic

 

Pentru duelul din Bănie, CSM Bucureşti are şi ea două absenţe de marcă, în principal Cristina Neagu, dar şi Amanda Kurtovic şi acestea s-au observat în primul meci al anului, pe teren propriu, cu Buzăul, câştigat de „galactice” cu un gol marcat în ultimele secunde. CSM Bucureşti nu mai este însă echipa invincibilă din anii trecuţi, ţinând cont că a pierdut deja de două ori în acest sezon pe teren propriu în faţa liderului, HCM Vâlcea, Totuşi, formaţia pregătită de Dragan Djukic mizează pe destule jucătoare importante pe plan european, precum Grubisic, Mehmedovic, Lekic, Cvijic, Omoregie, Radicevic, Hagman, dar şi româncele Ungureanu, Manea, Bazaliu, Udriştoiu şi Curea. Meciul de astăzi va putea fi urmărit în direct pe TVR HD.