Handbalistele Craiovei, dezlănţuite în faţa danezelor

0
149
Datorită unei prime reprize de vis, SCM Craiova a câştigat detaşat meciul cu Randers, din Cupa EHF, scor 23-17 (16-6)

O primă repriză incredibilă pentru handbalistele de la SCM Craiova în faţa danezelor de la HK Randers. Susţinute de 3.500 de spectatori în Sala Polivalentă, fetele lui Bogdan Burcea au primit doar 6 goluri în primele 30 de minute ale confruntării din etapa a doua a grupelor Cupei EHF. Deşi antrenorul Bogdan Burcea declara, în prefaţa jocului, că diferenţa faţă de celelalte echipe din grupă este mare, pe teren s-a demonstrat că, de fapt, acest ecart este în favoarea elevelor sale. Cu o apărare aproape imprenetrabilă, cu Dumanska scoţând ce trecea de coechipierele de pe semicerc, cu contraatacuri letale, inclusiv pe faza a doua, echipa din Bănie a pus nu mai puţin de 10 goluri între ea şi adversară, până la pauză. Alb-albastrele au înscris inclusiv în inferioritate numerică în câteva rânduri, debusolându-le pe nordice, care au comis pe final de repriză erori puerile şi nu şi-au revenit nici în urma time-out-urilor cerute de antrenorul lor. În startul părţii secunde difereţa a ajuns la 12 goluri (20-8) şi se părea că vom asista la o umilinţă istorică pentru galonata grupare daneză. Aceasta a avut însă o tresărire de orgoliu, şi pe fondul relaxării craiovencelor, iar tabela arăta cu 12 minute înainte de final un 20-14 mai decent. „Alice” Elisei a marcat dintr-o acţiune personală şi a scos şi eliminare, întrerupând seria oaspetelor, care nu au reuşit să mai reducă ecartul.

Au jucat pentru SCM Craiova: Yulia Dumanska, Florentina Stanciu (portari), Cristina Florianu 6 goluri, Zelijka Nikolic 5, Valentina Ardean 5, Bobana Klikovac 2, Andreea Pricopi 2, Ana Maria Ţicu 1, Patricia Vizitiu 1, Andreea Rădoi 1, Jelena Trifunovic.

Pentru oaspete au înscris: Mari Molid 7, Frederikke Gulmark 5, Anne Sofie Hjort 3, Daniela Gustin 1, Cecilie Hansen 1. Delegaţia daneză a invocat şi drumul de aproape 20 de ore parcurs de acasă şi până la Craiova, cu schimbări de avioane şi alte mijloace de transport. Aviz Craiovei în pregătirea lungilor deplasări în Rusia şi Danemarca! De asemenea, Randers a venit în Bănie fără starul Maria Fisker, extrema care a evoluat şi la CSM Bucureşti, dar şi fără alte 3 handbaliste importante: Gitte Andersen, Larke Christensen şi  Camilla Dalby.

În celălalt meci al grupei A, Brest Bretagne a învins în deplasare formaţia Kuban Krasnodar cu 28-22. După două etape, clasamentul arată astfel: 1. Brest 4p puncte, 2. SCM Craiova 2 puncte (+3 golaveraj), 3. Kuban 2 puncte (-3 golaveraj), 4. Randers 0 puncte. La finalul săptămânii, SCM Craiova va juca în deplasare contra rusoaicelor de la Kuban Krasnodar, dar miercuri are meci în Liga Florilor, în deplasare, cu Corona Braşov.