Dolj: Recomandări ale IPJ Dolj pentru elevi

0
295

2. Învaţă numărul de telefon de acasă , pe cel al părinţilor şi adresa la care locuieşti!

Sărbătorile şi vacanţa de iarnă s-au terminat! A început şcoala! Poliţiştii doljeni le reamintesc elevilor câteva noţiuni de bază pentru siguranţa lor.
Recomandări:

  1. Stai de vorbă doar cu persoane cunoscute şi evită să primeşti cadouri de la necunoscuţi sau să-i însoţeşti în diverse locuri. Ţine minte că în spatele atitudinii binevoitoare se pot ascunde intenţii periculoase!
    2. Învaţă numărul de telefon de acasă , pe cel al părinţilor şi adresa la care locuieşti!
    3. Evită să porţi bijuterii sau alte obiecte de valoare asupra ta, ca să nu devii ţinta hoţilor !
    4. Alege-ţi prietenii cu grijă! Încearcă să ocoleşti copiii certăreţi, precum şi pe cei care îndeamnă la atitudini cu care tu nu eşti de acord!
  2. 5.Evită legarea de prietenii pe internet cu persoane pe care nu le cunoşti în realitate !

De asemenea, având în vedere condiţiile atmosferice din această perioadă a anului, poliţiştii le recomandă elevilor să aibă mare grijă la deplasarea spre şcoală sau spre casă, să se deplaseze doar pe trotuare iar, în lipsa acestora, sau dacă trotuarele sunt blocate de cantităţi mari de zăpadă, să meargă numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea carosabilului. Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal şi pe locurile semnalizate cu indicatoare ! Totodată, poliţiştii doljeni le recomandă părinţilor să discute deschis cu copilul despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte şi să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor !