Tenis: Monica Niculescu a pierdut finala de la Hobart! Nu şi Raluca Olaru, în proba de dublu

0
247

Monica Niculescu (40 WTA) a pierdut drastic finala de la Hobart (Australia), scor 3-6, 1-6, sâmbătă dimineaţă, în faţa belgiencei Elise Mertens (127 WTA), jucătoare venită din calificări.

“Vreau să o felicit pe Elise, a avut o săptămână bună, sunt fericită că am ajuns în finală, sper să revin anul viitor şi să fac un pas în plus”, a declarat Monica Niculescu la finalul partidei.

Pentru Niculescu, care de luni va urca până pe locul 32, aceasta a fost a opta finală de simplu a carierei, ea câştigând până acum 3 titluri.

În schimb, perechea Raluca Olaru/Olga Savchuk (Ucraina) s-a impus în proba de dublu a aceluiaşi turneu, după o revenire epică, scor 0-6, 6-4, 10-5 în faţa echipei Gabriela Dabrowski/Zhaoxuan Yang (Canada/China).

Olaru şi Savchuk au câştigat la Hobart din postura de outsidere, Dabrowski şi Yang având statut de favorite numărul 3! Nu a fost primul titlu cucerit de Raluca împreună cu Olga, cele două triumfând şi în urmă cu 6 ani şi trei luni, la Taşkent. De asemenea, echipa româno-ucraineană mai disputate o finală, chiar în primul turneu din 2017, la Shenzhen, cedând însă în faţa cuplului Andrea Hlavackova/Shuai Peng (Cehia/China), scor 1-6, 5-7.

Pentru Olaru a fost al 6-lea titlu câştigat în circuitul de dublu, dintr-un total de 16 finale jucate.