Premierul Sorin Grindeanu, de Ziua Culturii: “Am învăţat primele poezii ale lui Eminescu de la bunici, în primii ani”

0
264

sorin-grindeanu-premierPremierul Sorin Grindeanu a spus, duminică, în mesajul dat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, că şi-a reamintit cu nostalgie de vremurile în care bunicii îşi învăţau nepoţii, încă din primii ani de viaţă, versurile lui Eminescu, şi că el însuşi a învăţat primele poezii ale lui Eminescu tot aşa.

“Mi-am reamintit cu nostalgie de vremurile în care bunicii îşi învăţau nepoţii, încă din primii ani de viaţă, versurile lui Eminescu. Eu însumi am învăţat primele poezii ale lui Eminescu, tot aşa. Cultura este vie şi este Viaţă”, a arătat Grindeanu. El a adăugat că a remarcat “cu bucurie” că prima mare sărbătoare laică a anului este chiar ziua de astăzi, Ziua Culturii Naţionale, o dată care se suprapune în mod fericit cu numele lui Mihai Eminescu.

Potrivit lui Grideanu, cultura a stat mereu la “porţile Spiritului şi ne-a adus Bucurie şi Libertate”, chiar în cele mai grele clipe pentru români. “De aceea, să nu lăsăm să treacă ziua de astăzi fără să permitem Frumosului să ne încânte în toate formele lui, fie că e vorba de cărţi, teatru, muzică, film, pictură, sculptură sau orice altă formă artistică de expresie creată în acest spaţiu cultural! Să ne celebrăm şi să ne iubim oamenii de cultură, artiştii, pentru felul în care au ales să îşi împlinească misiunea pe pământ!”, a conchis premierul.