Craiova, modestă, dar norocoasă, cu Voluntariul

0
200

Universitatea Craiova – FC Voluntari 2-1

Au marcat: Cicâldău 74, Bălaşa 89 / Papazoglou 54.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 4.000.

Universitatea Craiova: Popescu 6 – Măţel 6, Bălaşa 7, Tiago Ferreira 6, Bancu 6 – Mateiu 5 (75 Ivanov) 6, Zakaric 3 (57 M. Roman) 3, Cicâldău 8 – Bărbuţ 6, Niţu 4 (25 Ivan) 4, Mihăilă 5. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: Marinescu – Vlădoiu, Acka, Cosic.

FC Voluntari: Râmniceanu – Struna, Rodriguez (90+1 Ţâră), Armaş, Vlad – Căpăţână, Gorobsov (79 Balaur), Laidouni – I. Gheorghe, Costin (42 Ebralidze), Papazoglou. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Mitrev – Kocic, Borţoneanu, Signorelli.

Arbitru: Robert Dumitru 7. Asistenţi: Imre Bucsi, Stelian Slabu. Rezervă: Lucian Rusandu.

Observatori: Ioan Bogdan, Augustus Constantin.

Puţină lumea a venit să-i vadă pe alb-albaştri la ultimul meci acasă de anul acesta, emulaţia de la venirea lui Piţurcă părând acum un moment îndepărtat, nu de acum 3 luni. Jocul fluctuant, rezultatele sub aşteptări, lipsa unor jucători atractivi, gen Mitriţă, adversarul, de pe ultimul loc, şi vremea, toate au dus la golirea arenei din Bănie, chiar dacă 4.000 de spectatori înseamnă o asistenţă decentă, pentru ce regăsim acum pe stadioanele primei ligi. Piţurcă a tras semnalul de alarmă pentru echipă, avertizând că Voluntariul joacă fotbal şi nu are nimic de pierdut, dar şi pentru patronul Rotaru, aunţându-l că vrea să întărească serios lotul în iarnă.

Oltenii şi-au omagiat un suporter de marcă, Amza Pellea, la 36 de ani de la dispariţia inegalabilului actor jucătorii intrând pe teren cu mesajul „Nea Mărine, nea Mărine/ Mă-ntreabă Jiu’ de tine”. O seară specială a fost pentru arbitrul Robert Dumitru, aflat la ultimul meci din carieră, el fiind premiat la început de preşedintele Ştiinţei, Sorin Cârţu, şi de observatorul Augustus Constantin, cei doi protagonişti ai celebrului gest al „cătuşelor”, de acum un deceniu.

Voluntariul a avut marile ocazii ale meciului

În prima repriză, doar oaspeţii au fost periculoşi, mai întâi la lovitura liberă provocată de Ferreira şi executată de Vlad. Piţurcă a schimbat devreme al doilea junior, Ivan apărând în scenă, dar Craiova rămas previzibilă, neinspirată. Tot ilfovenii aveau să treacă pe lângă gol până la pauză. A fost mai întâi o ocazie uriaaşă, ratată la dublu, de Laidouni şi Costin, apoi şutul lui Papazoglou, peste poartă. Oamenii lui Piţurcă au intrat la cabine în fluierăturile publicului, dar bucuroşi că au scăpat fără gol. Numai că norocul gazdelor nu avea să ţină la nesfârşit. În debutul părţii secunde, Papazaglou a fructificat simplu o altă acţiune cursivă a ilfovenilor, assist-ul venind de la Vlad. Publicul, cu excepţia Peluzei Nord, a izbucnit ăn huiduiueli şi aşa avea să se comporte până când Cicâldău a adus egalarea, cu o execuţie specială, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, de pus în CV. A fost şi momentul care a întors meciul. Măţel îi putea răpi lui Cicâldău golul serii, dar voleul său de la 30 de metri a trecut pe lângă vinclu. Ca şi în meciul direct din tur, dar ca şi în alte partide din ultima perioadă, Voluntariul a risipit pe final tot ce demonstrase pe parcurs. În penultimul minut, Bălaşa a plutit peste toţi jucătorii din careul Voluntariului şi a marcat al doilea gol său pentru Craiova, cu care a adus şi victorie pe care puţini o mai vedeau posibilă, după cum s-a desfăşurat meciul. Craiova respiră greu, dar o face de pe podium.