Doi craioveni în arest pentru furt din locuinţă

0
195

Doi craioveni de 31, respectiv 36 de ani au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile pentru furt calificat, în baza mandatelor emise pe numele lor de Judecătorie Craiova. Cei doi au fost prinşi de poliţiştii din Craioviţa Nouă cu mai multe bunuri pe care le furaseră din locuinţa unei femei, unde intraseră pe geam.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri seară, la ora 22.15, Elena P., de 35 de ani, din Craiova, a sesizat prin SNUAU112 faptul că a observat doi bărbaţi care au pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada „Făgăraş”, din cartierul craiovean Craioviţa Nouă, prin escaladarea ferestrei de la un dormitor. În momentul sosirii la faţa locului poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au observat că cei doi tocmai săreau din apartament pe fereastra de la bucătărie. Oamenii legii au reuşit imediat prinderea unuia dintre suspecţi, iar cel de-al doilea a încercat să îşi asigure scăparea fugind în direcţia părculeţului Corniţoiu, fiind însă prins şi imobilizat de o altă patrulă din cadrul subunităţii.

Cei doi au fost conduşi la sediul Secţiei 5 Poliţie, au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre Cristinel Gheorghe, de 36 de ani, din Craiova, şi Ionel Butuşină, de 31 de ani, din Craiova, iar cu ocazia controlului corporal efectua, asupra lor au fost găsite un telefon mobil, o cameră video, două brăţări, un lănţişor şi şase perechi de cercei, toate confecţionate dintr-un metal ce pare a fi argint, bunuri pe care cei doi au recunoscut că le-au furat din apartamentul de unde au fost surprinşi ieşind. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit în totalitate părţii vătămate, identificată ulterior ca fiind Costinela Ş., de 53 de ani, care nu se afla în locuinţă în momentul comiterii faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva suspecţilor pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, împotriva celor doi fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. Sâmbătă, 12 decembrie, cei doi suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea organelor de poliţie şi a promovat dosarul la instanţa de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pe o perioadă de 30 zile: „admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor BUTUŞINĂ REMUS-IONEL şi GHEORGHE CRISTINEL, pe o durată de 30 de zile, de la 12.12.2015 la 10.01.2016 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi,12.12.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Poliţiştii i-au încarcerat pe cei doi în arestul Inspectoratului, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.