Craiova, voluntară în play-out

1
152

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-2

Au marcat: Bancu 90 / Ad. Bălan 22, Pancu 78 – pen.

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 2.000.

Universitatea: Bălgrădean 5 – S. Achim 5, Iliev 5, Kay 5, Vătăjelu 5 – Ivan 5 (63 Curelea) 6, Zlatinski 4, Mateiu 5, Bancu 5 – Herghelegiu 5 (72 Măzărache) 5, Nuno Rocha 6. Antrenor: Emil Săndoi.

FC Voluntari: Balauru 7 – L. Rus 5, S. Rădoi 6, Novakovic 7, Briceag 7 – Maftei 6, Novac 7 (83 C. Achim) – Vâlceanu 6 (70 Iorga) 5, Goossens 6, Kone 7 – Ad. Bălan 7 (46 Pancu) 7. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Arbitru: George Rădulescu (Bucureşti) 4.

Universitatea Craiova a pierdut ocazia de de a reintra în lupta de play-off după eşecul de acasă cu FC Voluntari

Cu Voluntariul, Craiova şi-a continuat prestaţia din meciul cu Steaua. Deşi avea şansa de a reintra în lupta pentru play-off, echipa lui Săndoi n-a pus în pericol poarta lui Balauru nici măcar din fazele fixe de care a beneficiat, două chiar din preajma careului advers. În schimb, oaspeţii au fost agresivi şi exacţi, reuşind să deschidă scorul după un contraatac în care Novac şi Kone au găsit pasele ideale pentru a-l pune pe Ad. Bălan în postura de a-l executa pe Bălgrădean. Ivan putea egala înainte de pauză, dar a înălţat mingea spre unica peluză de pe „Extensiv”. Construcţia gazdelor a fost lentă, previzibilă, Craiova arătând ca o echipă care nici nu vrea şi nici nu poate să prindă play-off-ul.

Nici a doua repriză nu a adus vreun bonus pentru olteni, care s-au chinuit să aducă mingea în jumătatea adversă, unde i-a aşteptat o echipă compactă, care a închis culoarele şi a gestionat bine avantajul. Săndoi a păstrat doi închizători, care s-au limitat la pase scurte, în lateral, iar din benzi centrările n-au găsit destinatari decât în rândul adversarilor. La primul contraatac periculos al Voluntariului, din două pase mingea a ajuns la Pancu, pe care Kay l-a doborât şi i-a oferit şansa de a majora avantajul, de la punctul cu var, fază contestată la final de craioveni. Finalul a adus şi ocaziile la poarta ilfoveană. Vătăjelu a şutat în bară pe final, Măzărache a tras pe lângă deşi era singur cu Balauru, iar Bancu a punctat pentru 1-2 la ultimul atac, cu un şut deviat. Nu s-a evitat însă una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria clubului, penalizată şi de fani, care i-au cerut demisia lui Săndoi şi i-au constestat pe jucători. Voluntariul obţine a doua victorie din acest campionat şi prima în deplasare. În momentul în care putea forţa intrarea în play-off, Craiova arată ca o echipă debusolată, iar Emil Săndoi nu are soluţia de a o resuscita.

Fanii le-au cerut demisia, Grigore şi Săndoi au acuzat arbitrajul

Managerul general Felix Grigore şi antrenorul principal Emil Săndoi au fost ţintele principale ale fanilor la finalul jocului de ieri. Tehnicianului i s-a solicitat demisia, după ce echipa a luat doar un punct din 4 meciuri şi a pierdut cu echipa care mai câştigase doar un joc până acum. „Preşedinte premiat, strategie – de c…t” au scandat fanii la adresa lui Felix Grigore, care recent a primit la o gală distincţia de „cel mai bun preşedinte de club din Liga I”.

„Nu se poate să fim dezavantajaţi în acest fel, n-a fost penalty pentru Voluntari şi doi jucători au primit galbene pentru a nu juca la Iaşi. În acest moment am pierdut lupta pentru play-off, pe greşeli de arbitraj. Nu mai vrem să fim arbitraţi de bucureşteni la meciurile cu echipe din Bucureşti. Arbitrul Rădulescu i-a reproşat lui Ivan că din cauza lui a fost suspendat 6 etape. Ne gândim la o formă extremă de protest, să nu ne prezentăm la meciul de la Iaşi. Suporterii au dreptul să strige ce vor, poate şi eu dacă eram în locul lor reacţionam la fel” a spus Felix Grigore.

„A fost viciere de rezultat, ofsaid la primul gol şi n-a fost penalty la al doilea gol. Eram echipa care juca cel mai frumos fotbal din campionat când am început să fim victima arbitrajelor. Am făcut şi noi greşeli, dar în Liga I arbitrii sunt cei care stabilesc ierarhia. Suporterii pot cere demisia, dar să nu uite că anul trecut am terminat pe loc de cupă europeană şi suntem o echipă în formare, abia la al doilea an de Liga I” a spus Săndoi.

1 COMENTARIU

  1. Jenant sa acuzi arbitrajul, cand acesti mercenari nu joaca nimic. Sunt cea mai lenta echipa din tara, nu pot pasa decat dupa 2-3 atingeri, de viteza si marcaj nici n-au auzit, nici ei, nici dl Sandoi. Practica doar apararea supraaglomerata in zona. Si mai sunt si individualisti notorii. Si atunci, cum sa invingi?

Comments are closed.