Klaus Iohannis: „Eu am cinci case nu şase, pentru că una a fost eliminată”!

0
417

Conferinţa de presă a lui Klaus Iohannis, candidat la un al doilea mandat prezidenţial, ţinută aseară la PNL, a fost pe alocuri savuroasă. N-a avut de făcut faţă unor întrebări dificile, cu conţinut, exceptându-l poate pe Dan Tăpălagă de la G4media. A fost singura conferinţă de presă, din ultimii ani, încât a fost numită „extraordinară”.

O dezbatere cu el însuşi săptămâna viitoare

„Am dovedit în ultimii trei ani că ştiu să lupt împotriva PSD. Şi am făcut acest lucru cu folos. Am dovedit că ştiu să reprezint bine România în lume. Am dovedit că ştiu să coagulez forţe de dreapta democratice şi aşa s-a produs schimbarea de Guvern, aşteptată de puţini şi sperată de mulţi (…) şi la finalul mandatului am dovedit că ştiu să opresc PSD”. Aducând în discuţie „condiţionalitatea democratică”, deşi singurul judecător de democraţie este poporul, alegătorii săi, Klaus Iohannis a împărţit românii în democraţi şi nedemocraţi. Cum ar fi de pildă în Spania, unde la alegerile parlamentare recente, Vox (extrema dreaptă), cu 3.640.063 voturi (15,1%) cu 52 de mandate obţinute, să fie considerat… partid nedemocratic.

Atac dezlănţuit la PSD cu insulte şi jigniri

„Doamna Vasilica Viorica a fost parte activă a mârlăniilor PSD-ului, mimează candidatul democrat. Nu accept o confruntare cu astfel de persoane. Nu pot să legitimez comportamentul nefrecventabil din ultimii ani, îmi doresc o Românie fără PSD (…) Într-o Românie normală, nu este loc pentru PSD, nu este loc pentru un astfel de candidat”.

Organizez cu echipa mea o dezbatere marţi seara

„Cum nu accept o dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD. Voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere marţi seara. O dezbatere la care vor fi invitaţi să dezbată mandatul, planul meu pentru un nou mandat. Voi invita formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată”.

Revocarea Laurei Koveşi

„Emiterea decretului de revocare a Laurei Codruţa Koveşi, de la conducerea DNA, a fost necesară în urma deciziei Curţii Constituţuinale. A fost un moment greu când am semnat acel decret (…) a fost un moment de care România nu a avut nevoie”.

Regrete…

„Regret că nu am reuşit să termin mai repede faza PSD-istă”

Nu şase, ci cinci case

Întrebat de cele şase case şi de faptul că a pierdut în instanţă şi are de dat înapoi o sumă mare la stat, Klaus Iohannis nu a răspuns la întrebare, deturnând răspunsul. „Nu este nici o vulnerabilitate, însă doamna Dăncilă este prost informată. Eu nu am nici o problemă, nici în civil nici în penal. Nu sunt şase case, sunt cinci, pentru că între timp una a fost eliminată. Sunt un om cinstit, le-am cumpărat legal şi cinstit. Nu am nimic de ascuns.”

Cea mai mare realizare a mandatului

La această întrebare, după câteva minute de gândire, Klaus Iohannis a răspuns: ultima, înlocuirea guvernului PSD. Ceea ce era de demonstrat: a luptat zi şi noapte împotriva PSD, dar încă nu a învins; nu are 6 case ci 5, că una i-a fost luată; n-a fost în vacanţe, ci foarte rar s-a dus în Tenerife sau pe munte ca să vadă ce face PSD; n-are nimic cu românii de stânga, n-au decât să voteze cu cine vor, dar desigur după ce dispare PSD-ul; răspunsul „ghinion” a fost prost interpretat; PSD, PSD, PSD… Cenuşiu bilanţ al activităţii, timp de cinci ani, ca preşedinte al ţării, mediator între puterile acesteia