Un lider ALDE le închide gura primarilor care se plâng de diminuarea bugetelor: Să revină la salarii de bun simţ

0
325

Primarii care se plâng de diminuarea bugetului să revină la salarii de bun simţ şi să nu mai risipească banii pe ”chiolhanuri şi focuri de artificii”, spune liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Lazăr

      Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor exista diminuări ale bugetelor locale după modificarea Codului fiscal, însă nu aşa cum au anunţat unii primari. ”Am văzut foarte mulţi primari, de la toate partidele politice, care urlă că va scădea foarte mult venitul la bugetul local. Eu mă opresc la municipiul Alba Iulia. Am văzut în presă că domnul primar Hava spunea că venitul la bugetul local va scădea, dacă nu mă înşel, cu 5,3 milioane de euro. Eu nu sunt convins şi o să vedeţi că nu va scădea bugetul cu suma respectivă. Dânşii omit, nu vor să ia în calcul, eu zic că intenţionat, şi creşterea salariilor din sistemul bugetar, până acum salariile fiind mai mici şi erau impozitate cu 16%. Acum salariul fiind mai mare, e impozitat cu 10%, dar a crescut salariul foarte mult. Sunt convins că vor fi diminuări de contribuţii la bugetul local, dar nu aşa cum spun dânşii. Eu le-aş sugera ceva primarilor care se plâng de această diminuare: să revină la salarii normale şi de bun simţ. Din câte ştiu eu şi din câte am văzut, salariile au crescut enorm de mult, fiecare consiliu local a mers pe maximum, aşa cum în primă fază la Alba Iulia s-a mers şi pe impozitul pe locuinţă şi ale sediilor de firme”, a spus Ioan Lazăr.

De asemenea, liderul ALDE Alba a adăugat că primăriile nu ar mai trebui să risipească banii pe ”chiolhanuri” şi ”focuri de artificii”. ”Noi considerăm că noul Cod fiscal asumat de Guvern, în mare parte, aduce măsuri ultraliberale. Eu sunt convins că va fi o reuşită şi cei din PNL stau şi se gândesc că va fi o lovitură pentru ei dacă acest Cod va reuşi să aducă multe încasări la bugetul de stat. Pentru ei va fi o mare lovitură. Ce fac ei să contracareze? Ce au făcut de la începutul guvernării, duc o campanie de denigrare şi destabilizare a actualului guvern. Comportamentul PDL-iştilor şi foştilor PNL-işti este un comportament comunist, slugarnic”, a mai spus Ioan Lazăr.