Universitatea 1,5 dă KO în 15 minute

0
143

Cu 6 jucători de la prima echipă, „satelitul” Craiovei a marcat trei goluri într-un sfert de oră contra Măgurei Cisnădie

 

Universitatea II Craiova – Măgura Cisnădie 3-0

A marcat: Băluță 63, Hergheligiu 74 (pen.), Măzărache 78

Stadion: Ișalnița, spectatori: 200.

Universitatea II: Straton – Ghincea, Iliev, Drăghici, Bancu – Băluță (79 Căpățână), Armășelu (63 Căle), Ciocoteală, Petre (55 Burlacu) – Hergheligiu (79 Jurj), Măzărache. Antrenor: Daniel Mogoșanu

Măgura Cisnădie: Căbuz – Barbu, Natea, Vladu, Medeșan – Popa, Beza, Nasta, Bobeș – Stănică,  Radu. Antrenor: Ioan Luca.

Arbitri: Nicolae Păsărin – Adrian Banu, Adina Catrina

Observatori: Ioan Tudorică, Constantin Badea

Eliminat: Burlacu 90

La câţi jucători a trimis Emil Săndoi echipei care evoluează în Liga a III-a, aceasta s-ar fi putut numi Universitatea 1,5 în meciul de ieri cu Măgura Cisnădie. Straton, Iliev, Bancu, Băluţă, Hergheligiu şi Măzărache au fost titulari în ultimul meci susţinut de „satelit” pe teren propriu anul acesta, câştigat datorită eficienţei din intervalul 63-78, minute între care au venit trei goluri. Asta după ce prima repriză fusese destul de echilibrată, cu oaspeţii făcând faţă „starurilor” din Bănie şi chiar solicitând două penalty-uri la faze discutabile. Hergheligiu a avut prima prezenţă periculoasă în careul advers, dar n-a speculat cu capul centrarea lui Bancu. Şi Băluţă a ameninţat poarta adversă, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Căbuz a anticipat şutul peste zid. Terenul dificil a îngreunat construcţia mai mult decât lipsa de inspiraţie a craiovenilor, care n-au ajuns prea des în careul advers.

După pauză, alb-albaştrii nu le-au mai lăsat sibienilor posibilitatea de reacţie, iar golul a venit după mai mult de o oră de joc. Băluţă a executat o lovitură liberă pe colţul portarului, mingea ştergând şi bara în drumul spre plasă. Nou-intratul Burlacu a adus un plus, după un şut periculos de la distanţă, obţinând şi penalty-ul din care Hergheligiu a făcut 2-0. În sfârşit, cele 15 minute în care „satelitul” a rezolvat meciul s-au încheiat cu reuşita lui Măzărache, care a evitat portarul cu o scăriţă, după o lansare în careul advers. Drăghici a avut şi el şansa golului, dar lovitura sa de cap a fost deviată în transversală de portarul oaspeţilor.

Săndoi, mulţumit de implicarea jucătorilor

Prezent la meci, antrenorul Ştiinţei, Emil Săndoi s-a declarat mulţumit de modul cum jucătorii de la prima echipă s-au implicat în joc: „În condiţiile terenului greu, jucătorii de la echipa mare chiar s-au implicat, sunt foarte mulţumit de ei. Le-a prins bine acest meci, mai ales celor care nu au prea multe minute în  ultima vreme. Iliev, la 35 de ani, a jucat cu determinare, ca într-un meci oficial la Liga I, Băluţă, Măzărache şi Hergheligiu au marcat, iar Bancu a jucat pe un post nou, ca fundaş stânga” a spus Săndoi.

Antrenorul echipei secunde a Universităţii, Daniel Mogoşanu, a adăugat: „Au fost două reprize distincte, în prima n-am reuşit să construim, n-am avut acţiuni de atac, adversarii au stat bine în teren şi ne-au blocat. Poate a fost şi o problemă de atitudine la început. Lucrurile s-au schimbat în repriza a doua, am intrat în normalitate. Este adversarul care ne-a blocat cel mai bine în acest tur, în prima parte nu ne-au dat spaţii de joc şi au  avut şi două contraatacuri periculoase”.

Atacantul Simon Măzărache a declarat: „Am început greu meciul, am intrat cam relaxaţi. Nu ne-a ajutat nici starea terenului, dar până la urmă ne-am impus. Chiar dacă am jucat cu o echipă de liga a III-a, aceasta s-a închis bine şi nu ne-a fost uşor, mai ales celor care nu prea am jucat 90 de minute în ultima vreme”.

După două remize şi două victorii în ultimele patru meciuri, Universitatea II Craiova are 11 puncte în 12 etape, este pe locul 10 şi în ultima etapă a turului joacă în deplasare contra liderului ASU Poli Timişoara. Celelalte rezultate din seria a patra, înregistrate ieri: Naţional Sebiş – CSM Lugoj  2-0, Cetate Deva – ASU Poli Timişoara  2-3, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Minerul Motru 4-1. Astăzi joacă şi cealaltă echipă doljeană din serie, CSO Filiaşi, de la ora 14, în deplasare cu FC Hunedoara. Tot astăzi, în seria a treia, FC Podari întâlneşte pe teren propriu pe Urban Titu.

Hergheligiu şi Măzărache, mai tupeişti în afara terenului decât în joc

Cei doi atacanţi care prind rar minute la prima echipă, Hergheligiu şi Măzărache, n-au prea contat nici în meciul de Liga a III-a, în ciuda golurilor marcate. Cu multe preluări ratate, e adevărat, îngreunate şi de terenul dificil, anticipaţi permanent de fundaşii adverşi, cei doi n-au reuşit să se evidenţieze, fiind ironizaţi în câteva rânduri de către fanii alb-albaştri care s-au deplasat la Işalniţa. Duetul H&M a fost mai incisiv în afara terenului, Hergheligiu având câteva replici deloc gentile la adresa suporterilor, atât în timpul meciului, cât şi după ce a fost schimbat, iar la final Măzărache şi-a imitat coechipierul. Cel mai deranjat de riposta celor doi a fost fostul stoper al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, care a asistat la meci de la tribuna a doua. „Nici pe vremea noastră nu ne permiteam să răspundem cu asemenea tupeu suporterilor şi cred că suntem de acord că atunci noi arătam alt fotbal. Orice ar spune fanii, nu ai voie să le răspunzi astfel” a spus fostul mare jucător al Ştiinţei.

La polul opus celor doi atacanţi s-a situat bulgarul Iliev, care, la finalul unei cariere prodigioase la nivel european, nu s-a menajat deloc chiar dacă era vorba de un meci de Liga a III-a, venind şi permanent cu sfaturi pentru coechipieri, în special pentru puştii din echipă, iar la final a salutat fanii.