BREAKING NEWS Atacuri teroriste în Paris, soldate cu victime / Le Figaro: cel putin 18 morti

0
242

Explozii si impuscaturi in Paris, soldate cu victime. Explozia a avut loc langa cel mai mare stadion din Paris, chiar in timpul meciului Franta – Germania. Potrivit Le Figaro, presedintele Hollande a fost scos din stadion de serviciile secrete. Iar intr-o sala de spectacole din arondismentul XI, Bataclan, are loc o luare de ostatici.

Informatiile existente pana acum:

  • Televiziunea BFM a relatat ca mai multe persoane au fost ucise intr-un atac armat ce a avut loc intr-un restaurant situat in arondismentul X  al Parisului. Doi oficiali din politie au confirmat atacul, dar nu au putut oferi nicio informatie cu privire la victime.
  • Restaurantul vizat, Le Carillon, se afla in acelasi cartier in care se afla si birourile Charlie Hebdo, noteaza Associated Press.
  • De asemenea, doua explozii au fost auzite langa Stade de France, in nordul capitalei, in timpul unui meci amical de fotbal Franta-Germania.
  • Un oficial din politie a confirmat o explozie intr-un bar de langa stadion. Este neclar insa daca exista victime.
  • Un reporter Associated Press aflat vineri seara in stadion a auzit cele doua explozii suficient de tare cat sa penetreze zgomotul facut de suporteri. Au fost auzite imediat sirene, iar un elicopter zbura deasupra.


UPDATE 00.00 Associated Press anunta ca sunt cel putin 26 de morti in urma violentelor din Paris, o luare de ostatici este in desfasurare intr-un teatru


UPDATE 00.03 Ostaticul este retinut in celebra sala de concerte Bataclan, anunta France 24.

UPDATE Un martor a relatat pentru Figaro scena impuscaturilor de la restaurantul Bataclan: “doi barbati imbracati normal si inarmati au tras asupra restaurantului plin de clienti atat din afara, cat si din interior”. France Info sustine ca oamenii care au deschis focul strigau Allahu Akbar, relateaza un martor

Zona unde au avut loc impuscaturile e relativ aproape de sediul redactiei Charlie Hebdo, unde in ianuarie a avut loc un atac terorist, relateaza CNN.

Pe langa exploziile de la Stade de France au mai fost inregistrate impuscaturi in alte 3 zone din Paris, cu victime, scrie Figaro. Impuscaturile soldate cu victime au avut loc pe des rue de Charonne, rue de la Fontaine-au-Roi si Bataclan.

Le Figaro anunta, citand surse din cadrul politiei, ca in acest incident sunt cel putin 18 morti, iar BFM tv anunta ca exista si un ostatic.

Impuscaturile ar fi avut loc la restaurante.