Preliminarii EURO 2016: România – Irlanda de Nord, o aşteptată revanşă

0
135

Astă-seară sunt programate mai multe partide în preliminariile EURO 2016, dintre care se detaşează ca importanţă partidele România-Irlanda de Nord şi Serbia-Danemarca. Interesante se anunţă şi confruntările Georgia-Polonia, Scoţia-Irlanda şi Ungaria-Finlanda. În rest, Grecia-Insulele Feroe şi Germania-Gibraltar se anunţă realmente dezechilibrate.

În cee ce priveşte partida de la Bucureşti, ea prilejuieşte ocazia unei revanşe, după multă vreme, la care Mircea Lucescu, acum la Şahtior Doneţk, va privi cu siguranţă, redevelopând filmul năucitor al înfrângerii de la Bucureşti (0-1), din 16 octombrie 1985, care a privat tricolorii de participarea la Mondialul mexican.

La Belgrad se joacă o partidă decisivă pentru echipa gazdă, influenţată de evenimentele din 14 octombrie a.c, la partida cu Albania. Fără cele trei puncte „confiscate” de UEFA, Serbia, cu Dick Advocaat pe banca tehnică, are doar un punct şi o contra-performanţă în faţa danezilor ar pune-o în dificultate. În schimb partida dintre scoţieni şi irlandezi, veri celtici, pe Celtic Park prilejuieşte o curiozitate: Martin O’Neill, selecţionerul Irlandei, este fostul coach al celor de la Celtic (2000-2005).