Casa Corpului Didactic Dolj – trecut, prezent şi viitor

0
647

Casa Corpului Didactic (CCD) Dolj a finalizat proiectele pe anul de învăţământ preuniversitar 2023/2024 şi se pregăteşte pentru cele din 2024/2025. Oferte generoase, atât  în anul trecut , cât şi în cel actual, unele dintre ele cu finanţare europeană.

Anul de învăţământ preuniversitar 2023/2024 a fost unul plin pentru CCD Dolj, cu programe peste programe. “Am format 51 de grupe , cu un total de cursanţi de 1.412. Am desfăşurat activităţi în două proiecte – “Prof – profesionalitatea carierei didactice”, în care am fost partener – coordonator pe Regiunea Sud – Vest Oltenia, acesta având punctul terminus în decembrie 2023, respectiv “CRED”, în cadrul căruia am desfăşurat trei work-shopuri dedicate învăţământului primar, prin formarea de metodişti, în cadrul parteneriatului Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj – CCD Dolj, prin desfăşurarea unor activităţi extracurriculare “, a precizat prof. Mihaela Jianu, director al CCD Dolj.

Ce vine în acest an

Anul şcolar preuniversitar 2024/2025 vine cu o altă interesantă pentru CCD Dolj. Deja s-a transmis la Ministerul Educaţiei oferta de avizare a cursurilor propuse. “Avem prevăzute 112 cursuri, cu 14 domenii tematice, şase cursuri fiind deja acreditate  : trei din “Prof 3”, la care se adaugă “Prof 4 ” şi “Prof 6”, dedicat managementului educaţional, în coaching predare în procesul de învăţare – evaluare, în contextul Blended – Learning – evoluţia în mentoratul didactic. Mai avem o abilitare curriculară pentru educaţie timpurie, la creşe, pedagogie digitală pentru profesori – “Digiprof”, un curs pe care îl oferă Universitatea din Craiova. De asemenea, în cadrul unui proiect care se numeşte “Ora  de Net”, în parteneriat cu organizaţia “Salvaţi Copiii România”. Sunt doar câteva”, a mai spus Mihaela Jianu.

Vin şi proiecte cu finanţare europeană

Dar, vin şi unele proiecte care se anunţă atrăgătoare, ţinând cont că se beneficiază de finanţare europeană. “Deja, CCD este selectat ca partener – coordonator pe nouă judeţe, la cele cinci din zona Sud – Vest Oltenia adăugându-se Timiş, Caraş – Severin, Arad şi Hunedoara , în proiectul de abilitare funcţională, a cărui sumă alocată este de 41,5 milioane de euro. Prin acesta se vor forma 30.000 de cadre didactice, titulatura fiind “Mecanism de intervenţie pentru alfabetizare funcţională în învăţământul preuniversitar”. Totodată, mai avem cu Universitatea din Craiova alte două proiecte în parteneriat , cu finaţare nerambursabilă : unul de digitalizare, celălat de “Leadership şi management educaţional “, a dresat celor care au funcţii de conducere în învăţământul preuniversitar”, a completat Mihaela Jianu.