Craiova: Bărbat reţinut pentru contrabandă cu ţigări

0
52

Vineri, 13 octombrie 2017,  în urma unor activităţi specifice efectuate în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă în domeniul produselor din tutun, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova , l-au depistat în parcarea din incinta Pieţei Centrale Craiova pe Paul Cuitaru, de 40 de ani, din Craiova, despre care existau date că oferă spre vânzare ţigări provenite din contrabandă.

Întrucât bărbatul se afla lângă un autoturism din respectiva parcare, poliţiştii i-au solicitat acestuia să deschidă portbagajul vehiculului, iar cu ocazia controlului  oamenii legii au observat că atât în portbagaj, cât şi pe bancheta din interiorul autoturismului se aflau mai multe cartuşe de ţigări, de diferite mărci, provenite din contrabandă. Este vorba despre identificarea unei cantităţi de 985 pachete de ţigări (19.700 ţigarete) de diferite mărci fără a avea aplicat marcaj fiscal românesc, acestea având aplicat marcaj aparţinând statului ucrainean.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării şi predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Bărbatul de 40 de ani este în prezent cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 din Legea nr.86/2006 (Codul Vamal), şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere.

Ulterior, persoana în cauză a fost prezentată  Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind dispusă de către procurorul de caz măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.