Deputatul Ion Cupă – Vizită în Azerbaidjan în cadrul Delegaţiei Parlamentare a NATO

0
96

Deputat Ion Cupă, Președinte ALDE Dolj :  ”Diplomația parlamentară este importantă din perspectiva cunoașterii realităților din diferite țări și este un sprijin semnificativ pentru realizarea unor parteneriate pentru dezvoltare”

Vicepreședinte național al ALDE și Președinte al ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă participă în aceste zile  la Baku, în Azerbaidjan, în calitate de Membru al Comisiei pentru Economie și Securitate a Adunării Parlamentare a NATO, la Vizita Subcomisiei pentru Tranziție și Dezvoltare.

În cadrul vizitei  delegația din care face parte liderul ALDE Dolj a avut întâlniri cu Ambasadorii statelor NATO din Azerbaidjan, cu reprezentanții Delegației Uniunii Europene la Baku precum și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale din capitala statului azer.

Delegația a vizitat BP Sangachal Terminal and Caspian Energy Center inclusiv zonele de operațiuni ale acestui gigant din domeniul procesării și transportului de gaze naturale și petrol.

Deputatul ALDE împreună cu ceilalți membri ai delegației vor avea întâlniri cu Președintele Republicii Azerbaidjan, cu Ministrul Afacerilor Externe, cu Ministrul Energiei, cu alți înalți oficiali ai statului azer.

Este important  să cunoaștem la fața locului evoluțiile care au loc într-o țară în plină dezvoltare așa cum este Azerbaidjan. Această vizită este utilă din perspectiva diplomației parlamentare a NATO.În același timp este utilă și din perspectiva relațiilor noastre cu Azerbaidjan ținând cont de faptul că independența acestui stat  a fost recunoscută între primele de România, țara noastră fiind dealtfel și primul stat membru UE care a semnat o Declaraţie de Parteneriat Strategic cu Baku”- a precizat Ion Cupă, președintele ALDE Dolj

 

                                                 BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ