Cartierul de locuinţe “Nicolae Romanescu”, în linie dreaptă

0
532

Guvernul României a preluat miercuri construcția cartierului chinezesc, de la Craiova, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Agenția Naționala pentru Locuințe. În acest sens, primarul Craiovei, Mihail Genoiu a semnat la Bucureşti, împreună cu Andrei Cosmin Ţurcanu, directorul Agenției Naționale pentru Locuințe, contractul de predare către ANL al terenului și construcțiilor din strada Caracal unde se va construi Cartierul Nicolae Romanescu”. Este vorba de fostul cartier chinezesc, cum era înainte cunoscut.

Astăzi se poate spune că toate procedurile pentru continuarea construirii acestor locuințe au fost îndeplinite. De acum înainte, craiovenii pot începe să facă demersurile necesare contractării de apartamente în acest nou cartier al Craiovei. Primarul Craiovei a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce abia miercuri s-au semnat actele şi care sunt paşii următori până la momentul vânzării acestor apartamente. „A fost o perioadă între momentul în care am avut Hotărârea de CLM şi legalitatea ei şi acest contract în care s-au verificat toate documentele. Pe de altă parte, s-a făcut evaluarea construcţiilor preluate de la partenerul anterior, firma Shandong, din China, dar şi o analiză a proiectului care a fost preluat. Iar pe lângă partea asta de evaluare, care a fost una destul de laborioasă, a mai venit şi partea cu verificarea de către ANL a tuturor documentelor, inclusiv cartea funciară. Iar aici s-au găsit mici neconcordanţe care au trebuit  rectificate. După ce aceste documente, toate documentele au fost perfectate, am primit invitaţia de la ANL şi am semnat acest contract”, a explicat primarul Mihail Genoiu.

250 de locuinţe rămân pentru MApN

    După semnarea acestui contract, vor urma paşii cei mai dificili şi anume remodelarea cartierului şi începerea lucrărilor cu termen de finalitate 2020, dar cu alte preţuri, raportate la actuala piaţă construcţiilor şi fără spaţiile comerciale de la parterul blocurilor. Aceste spaţii vor fi transformate tot în locuinţe. Numărul apartamentelor ce vor fi repartizate MApN-ului rămân aceleaşi 250, iar listele se refac pentru ceilalţi cetăţeni. „Noi deja am început activitate şi anume am început să-i înştiinţăm pe cei 2500 de cetăţeni, care se trecuseră pe lista ca viitori cumpărători. Pe lângă înştiinţarea că ei trebuie să se reînscrie pe site-ul ANL-ului, le va fi transmisă şi modelul de cerere ce trebuie să o completeze şi să o trimită la ANL. Sunt două tipuri de cereri. Unul pentru angajaţii MApN, existând această condiţie la preluarea terenului, condiţie menţionată în Hotărârea de Guvern. Primele 250 de locuinţe să fie destinate personalului MApN şi urnătoarele celorlalte persoane.Ceea ce este foarte important este ce am convenit cu ANL-ul şi anume înscrierea şi reînscrierea să se facă prin Direcţia noastră responsabilă cu acest proiect fiind doamna Doina Pârvu. În perioada 1-5 octombrie o să aibă loc şi o întâlnire cu reprezentanţii MApN-ului pentru a li se transmite datele recente. Dacă Ministerul nu va avea de prima dată cele 250 de cereri, ele să fie înlocuite cu cereri din partea părţii civile, adică să nu se micşoreze pachetul de 250”, a mai spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.