Antrenor la Real Madrid, deloc o sinecură!

0
77

Julen Lopetegui, selecţioner al Spaniei fiind, a avut curajul de excepţie de a nu refuza preluarea conducerii tehnice a galonatului club european, Real Madrid, oferită după despărţirea de Zinedine Zidane. Cel care, în doi ani şi jumătate, obţinuse vreo nouă trofee.

Alţi antrenori europeni „de top”, precum Massimiliano Allegri, au refuzat oferta. Nu şi Julen Lopetegui (52 ani), convins că „trenul Realului” nu trece decât odată prin staţia în care se afla. Nu a ratat oportunitatea istorică, în pofida riscurilor iminente, care se profilau. A produs chiar un scandal imens, la nivelul federaţiei spaniole de fotbal, dar totul s-a stins în cele din urmă. Real Madrid, în pofida ultimului titlu de campioană a Europei, a părut destul de „stoarsă”, cu un vestiar cu multe staruri, personalităţi puternice, nu uşor de gestionat.

Şi dacă Zinedine Zidane avea atu-uri, dincolo de tactul necesar, de fost mare jucător european, inclusiv al Realului, Julen Lopetegui are puţine date impresionante în CV-ul personal.

Cu toate acestea, Realul a plecat bine la drum, în noul campionat, acumulând 9 puncte în trei partide, ca şi FC Barcelona, dar mâine-seară la Bilbao (21:45) are în bascii lui Athletic o cumpănă, cum se spune. Mai exact, după ratarea Supercupei Europei (2-4) la Talinn, în faţa lui Atletico Madrid, nicio sincopă. Chiar dacă s-a despărţit de Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus Torino, Real Madrid rămâne… Real Madrid, cum spunea fostul său jucător, internaţionalul francez, Claude Mekelele.

Transferurile din această vară au fost curioase: exceptând aducerea internaţionalului belgian Thibault Courtois, de la Chelsea, deşi costaricanul Keylor Navas (31 ani) se dovedise o soluţie fericită, mai trebuie menţionate doar readucerea lui Mariano Diaz, de la Lyon, şi a brazilianului de 18 ani, Vinicius Jr. Au fost cedaţi ucrainianul Andriy Lunin (19 ani), Hakimi, Theo Hernandez, Borja Mayoral, Odegard, cu clauze speciale, fiindcă politica clubului în materie este una „diabolică”.

Dacă Benzema, Balle şi Isco nu resimt absenţa lui Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus Torino, nici acesta nu îşi mai aminteşte de ei, şi va construi la Paris al şaselea hotel „CR7” prevăzut a fi inaugurat, în 2021, cum a anunţat miercuri, la Lisabona, grupul hotelier Pestana, asociat la acest proiect, un hotel de patru stele, cu 210 camere, cel mai mare din reţeaua jucătorului lui Juventus.

O investiţie de 60 milioane euro. Real Madrid are, deocamdată, linişte în vestiar. Ceea ce este esenţial. Dar este greu de prevăzut, ce se va întâmpla în continuare într-un campionat puternic, în care Atletico Madrid, FC Barcelona, Valencia, Sevilla, abia aşteaptă „s-o muşte”. În Liga Campionilor nu mai vorbim.