Victorie cu dublă semnătură

0
179

Universitatea Craiova – CSMS Iaşi 2-0

Au marcat: Ivan 8, Bawab 85.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 2.000.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Madson (75 Târcăcop), Mateiu, Zlatinski (87 Curelea) – Băluţă (64 Bawab), Nuno Rocha, Ivan. Antrenor: Emil Săndoi.

Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Frăsinescu, Mihalache, Bădic (46 Grigorie) – Nuno Viveiros (84 Piccioni), Creţu, Enescu (73 Boiciuc), V. Gheorghe, Boşoi – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei).

Pe inspiraţia lui Ivan şi Bawab, Universitatea Craiova a învins Iaşiul şi reuşeşte să lege două victorii în acest sezon

Craiova şi-a păstrat modulul 4-3-3 şi pentru vizita Iaşiului, cu trei jucători de viteză în ofensivă, parcă pregătită mai degrabă de contraatac. Numai că oltenii au rămas în prima jumătate de oră în porţiunea adversă şi a pus presiune pe careul lui Napoli. Golul a venit dintr-o fază poziţională, fapt mai rar pentru trupa din Bănie. Ivan şi-a confirmat evoluţiile bune recente şi cu un gol, reuşit cu capul chiar în primele minute, la un corner bătut pe scurt de Zlatinski. Puştiul din ofensiva Craiovei a rămas cel mai periculos de pe teren, chiar dacă a fost nevoit să coboare permanent şi cu Ionuţ Voicu, de la fundaşul dreapta plecând majoritatea acţiunilor ofensive ale Iaşiului. Trupa lui Napoli a reacţionat pe finalul primei părţi, prin posesie, dar fără ocazii clare la poarta lui Bălgrădean. Craiovenii au avut mai multe spaţii, dar contraatacurile s-au împleticit în preajma careului advers.

Spiritele au fost încinse mai mult de deciziile aberante ale arbitrului Istvan Kovacs, care au iritat ambele echipe, cât şi publicul, la un meci destul de calm „centralul” ţinând neapărat să iasă în evidenţă.

Rocha, inexistent în prima parte, a fost servit perfect de Vătăjelu în minutul 50, dar după o preluare bună a nimerit în plonjonul lui Grahovac. Meciul s-a deschis, echipele s-au lungit, iar ocaziile au apărut la ambele porţi în partea a doua. Grigorie şi Golubovic puteau egala la loviturile de cap de pe 6 metri, dar şi Ivan putea închide meciul din cele două ocazii clare, la care Grahovac a fost providenţial. Portarul moldovenilor n-a mai avut însă reacţie la lovitura executată perfect de Thaer Bawab de la 20 de metri, care s-a dus la vinclu. Lovitura de graţie a venit într-o perioadă în care oaspeţii presau pentru egalare.

Craiova obţine a doua victorie pe teren propriu în acest sezon şi leagă şi două succese în campionat, Săndoi fiind acum mai aproape de obiectiv.