Atacul asupra consulatului american din Benghazi este un gest abominabil

0
244
Mircea Geoană

Atacul soldat cu moartea a patru diplomaţi americani, printre care şi ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, ce a avut loc în Benghazi cu puţin timp în urmă “este, din păcate, un semnal de alarmă că lupta împotriva inamicilor democraţiei şi statului de drept nu este nici pe departe încheiată, ci dimpotrivă, ea capătă forme din ce în ce mai violente şi mai sângeroase”.

Din păcate, acest tragic episod ne arată faptul că regulile diplomatice pe care cu toţii le cunoşteam încep să nu mai fie respectate. Faptul că acest atac asupra consulatului american a fost realizat de către o mulţime furioasă şi nu de către o grupare teroristă este cu atât mai îngrijorător. Respectul pentru propria religie şi demnitate nu poate justifica crima şi violenţele.

Ca parteneri strategici ai Statelor Unite ne exprimăm regretele faţă de pierderea suferită. În aceste momente complicate, gândul nostru merge către militarii noştri care luptă cot la cot alături de partenerii noştrii din NATO pe teatrele de operaţiuni din Orientul Mijlociu. Sacrificiul şi îndârjirea lor ne obligă, în acelaşi timp, să ne implicăm şi mai mult în a pune umărul la instaurarea principiilor şi valorilor democratice în această regiune. Transmitem pe această cale sincerele noastre condoleanţe membrilor familiilor îndurate!

  MIRCEA GEOANĂ