„Ziua Pompierilor” sărbătorită pentru prima dată în stradă, printre craioveni

0
293

Pompierii craioveni au sărbătorit, ieri, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi a colegilor de la celelalte arme din cadrul MAI 164 de ani, de la „Lupta din Dealul Spirii”, care a însemnat recunoaşterea acestora ca armă. Manfestările au început cu un ceremonial militar religios, urmate de mesaje de felicitare şi defilarea cadrelor unităţii care a stârnit aplauzele celor prezenţi. La final au fost prezentate mai multe exerciţii demonstrative.  

Vicepreşedintele Cristinel Iovan a transmis mesajul Consiliului Judeţean Dolj pompierilor cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la înfiinţare. Acesta le-a mulţumit pentru eforturile depuse zi de zi pentru a slava vieţi, şi i-a asigurat că vor avea un partener de nădejde, în continuare, în instituţia pe care o reprezintă. „Apreciem eforturile pe care lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia» Dolj le depun zi de zi pentru apărarea vieţii şi pentru a asigura un climat de normalitate şi respect pentru cetăţean. Ştim cât de greu este să veghezi 24 de ore din 24 la siguranţa cetăţeanului. Pentru a veni în sprijinul activităţii pe care cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia» Dolj o desfăşoară, dar şi pentru a răspunde aşteptărilor de siguranţă publică ale craiovenilor şi doljenilor, Consiliul Judeţean a realizat un parteneriat prin intermediul căruia am obţinut finanţare europeană pentru dotarea cu echipamente şi tehnică de lucru, necesare pompierilor pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Astăzi, cu prilejul manifestărilor prilejuite de «Ziua Pompierilor din România», se pot vedea echipamentele achiziţionate cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, echipamente care asigură o intervenţie mai rapidă şi în deplină siguranţă a lucrătorilor ISU Dolj, atunci când sunt solicitaţi. Sperăm ca dotarea inspectoratului cu echipamente necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă să continue şi în anii următori. «Ziua Pompierilor din România» îmi oferă posibilitatea ca, în numele meu şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, domnul Ion Prioteasa, să asigur conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” de întregul nostru sprijin şi să exprim speranţa în menţinerea pe mai departe a bunei colaborări care caracterizează relaţiile dintre cele două instituţii. La ceas aniversar instituţia Consiliului Judeţean Dolj urează sănătate, prosperitate şi un sincer «La mulţi ani» ofiţerilor, subofiţerilor, tuturor angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Oltenia» Dolj”, a spus Cristinel Iovan.

„Sunteţi cea mai iubită categorie a populaţiei”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a remarcat faptul că este pentru prima dată când pompierii îşi sărbătoresc ziua în mijlocul craiovenilor, şi le-a spus acestora că sunt cea mai iubită categorie profesională: «Sunteţi cea mai iubită categorie a populaţiei, după cum o arată toate sondajele, şi sunteţi prima instituţiei care a aînţeles necesitatea înfiinţării Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare. Sunteţi persoanele cărora nu le vom putea mulţumi îndeajuns niciodată pentru ceea ce fac. Este prima dată când vă sărbătoriţi ziua în stradă, în mijlocul craiovenilor, aşa că vă mulţumesc din partea mea şi a craiovenilor pentru ceea ce faceţi zilnic şi vă spun „La mulţi ani!”».

“Vă asigur că vom încerca să găsim soluţii la toate problemele cu care va confruntaţi”

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a prezentă la evenimentele dedicate Zilei Pompierilor din România, de pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, a dat citire mesajului Ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa: „Ştiu că de multe ori vă loviţi de numeroase dificultăţi iar activitatea dumneavoastră nu este una uşoară. Prin dialog, vă asigur că vom încerca să găsim soluţii la toate problemele cu care va confruntaţi. Ştiu că echipamentele cu care acţionaţi zilnic sunt precare, deficitare. Ca ministru, am să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru îmbunătăţirea procesului de dotare. Aniversarea de astăzi ne dă oportunitatea de a ne întoarce la istorie şi a privi spre viitor cu încredere. Am convingerea că putem dezvolta împreună acest sistem ca România să ramână un partener viabil organismelor europene care activează în acest domeniu. La multi ani!”. Reprezentantul guvernului în teritoriu, Elena Costea, a transmis în numele instituţiei Prefectului Judeţului Dolj: „Mult succes în activitate şi multă sănătate dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră”. În calitate de senator şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Mario Ovidiu Oprea, printr-un comunicat de presă, le-a transmis tuturor pompierilor români că reprezintă un simbol al ţării: “Pentru fiecare persoană redată familiei sale, le doresc ani mulţi şi împlinirea tuturor idealurilor”.