Ştiinţa deschide campionatul, contra moldovenilor

0
161

După ce îşi va afla adversarul din Europa League, Universitatea Craiova va disputa primul meci al sezonului, cu CSMP Iaşi

meciZi plină pentru Ştiinţa în debutul unui week-end încins. La prânz, în jurul ore 14.30, oltenii află pe cine vor întâlni la revenirea după 17 ani în cupele europene. Universitatea Craiova, aşa cum este denumită oficial echipa pe site-ul oficial al UEFA, este printre cele 25 de echipe calificate direct în turul 3 preliminar, dar nu va fi cap de serie, din cauza coeficientului scăzut. Zenit, Bilbao, Fenerbahçe, Sparta Praga, AC Milan, PSV Eindhoven, Braga, Gent, PAOK, Krasnodar, Bordeaux, Everton, Marseille, Dinamo Zagreb sau Freiburg (în ordinea coeficienţilor) sunt posibili adversari ai Ştiinţei.

Seara, de la ora 21, alb-albaştrii deschid campionatul, la Severin, cu partida împotriva Iaşiului, echipă pregătită de oltenii Stoican şi Trică. Primul este practic acasă astăzi, fiind originar din Severin, iar în sezonul trecut a antrenat Pandurii, echipă care a jucat acasă tot pe „Municipal”. Cu toţi jucătorii importanţi păstraţi şi cu achiziţiile bune reuşite în vara aceasta, Ştiinţa arată foarte bine pe hârtie şi nu ar avea voie să rateze startul. Numai că semnul de întrebare rămâne în privinţa antrenorului Devis Mangia, care a „reuşit”, în perioada de pregătire, să strice jocul ofensiv pus la punct anul trecut de Gigi Mulţescu. Mangia nu cunoaşte adversarul, nu cunoaşte specificul campionatului şi nici măcar nu are în staff pe cineva care să-l informeze, după plecarea lui Iencsi.

La clubul din Copou s-a produs o revoluţie în vara aceasta, o dată cu plecarea preşedintelui Prunea, a antrenorului Neagoe şi a nu mai puţin de 15 jucători, din vechea gardă rămânând doar stoperii Frăsinescu şi Mihalache şi căpitanul Andrei Cristea. „Vom avea un meci foarte greu cu Craiova, dar sunt convins că putem face lucruri frumoase. Craiova pleacă favorită în acest meci, însă mergem să obţinem un rezultat bun, şi un rezultat de egalitate ne-ar mulţumi. Vor fi mulţi suporteri care ţin cu Craiova, dar sunt convins că vom avea şi noi susţinători, pentru că eu sunt din acel oraş” a declarat Stoican. Biletele se găsesc până la ora meciului la magazinul mobil, în orice magazin Domo, Germanos, Vodafone, Orange, dar şi orice staţie OMV din ţară, la casele de bilete ale arenei din Severin. Preţuri: peluza: 10 lei, tribuna a II-a: 20 lei, tribuna I: 25 lei, tribuna zero: 70 lei. Mai avantajoasă este varianta abonamentelor, care costă începând cu 135 de lei, la peluză. Deplasarea la Severin a suporterilor din Craiova se poate realiza şi cu autocarele puse la dispoziţie de agenţia de turism Star Tours. Preţul dus-întors este de 10 lei, iar plecarea se va face la ora 18, din parcarea Sălii Polivalente.