În Dolj, 56 de elevi au promovat bacalaureatul după contestaţii

0
134

Ieri sau afişat rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. Reevaluarea lucrărilor nu a adus schimbări foarte mari. În Dolj, doar 56 de elevi au reuşit să treacă pe lista promovaţilor. 

Notele finale au fost afişate la toate centrele de examen până la ora 12.00. La nivel naţional, 53.000 de elevi au sperat să se schimbe rezultatul, din care 1.569 şi în judeţul Dolj. „În urma contestaţiilor din 1.569 de lucrări, 1.199 au rămas cu nota iniţială, la 271 s-au modificat notele în creştere, iar 153 notele au scăzut. Toate modificările operate au fost între 50 de sutimi şi un punct. În aceste condiţii, 56 de elevi au reuşit să promoveze sesiunea”, a precizat inspectorul şcolar general Georgică Bercea.

Procentul de final de promovare – 41,76%

După afişarea rezultatelor contestaţiilor, în judeţul Dolj procentul de promovare a crescut cu 0, 86% de la 40, 90% cât a fost iniţial la 41,76%. Altfel spus, din 7103 candidaţi înscrişi la această sesiune au promovat examenele 2.734 de elevi. Liceele cu zero la sută procent de promovare nu şi-au schimbat rezultatele după contestaţii. Astfel că, potrivit bilanţului, după prima sesiune de bacalaureat la Grupul Şcolar Agricol Malu Mare, la Grupul Şcolar Cârcea şi la Centrul Şcolar „Beethoven” nici un elev nu a reuşit să îşi schimbe situaţia.

Cele mai mari procente de promovare a sesiunii, de peste 90%, s-au înregistrat la colegiile cu tradiţie în performanţa educaţională: Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova.

La nivelul judeţului au fost înregistrate şi trei medii de 10 în această sesiune, obţinute de elevii Alexandra Trincuci – de la Colegiul Naţional „Carol I”, Delia Cojocaru şi Florin Cătălin Fotescu – ambii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Peste 3.700 de elevi aşteptaţi în cea de a doua sesiune

Elevii care nu au promovat prima sesiune a bacalaureatului pot relua examenele la care nu au reuşit să obţină notă de trecere în lunile august-septembrie. Cea de a doua sesiune va începe pe 20 august 2012 cu probele de competenţe digitale, care se vor derula până pe data de 24 august a.c. Pe 27 august vor începe examenele scrise cu proba de Limba şi literatura română, pe 29 august va avea loc proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie. Ultimul examen scris va fi pe data de 31 august. Primele rezultate se vor afişa pe 2 septembrie. Conform calendarului de examen, în aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile, care se vor soluţiona până pe 5 septembrie.

În judeţul Dolj, în cea de a doua sesiune de bacalaureat sunt aşteptaţi 3.791 de elevi, declaraţi nepromovaţi după examenele din perioada iunie-iulie 2012. Cei mai mulţi liceeni au întâmpinat dificultăţi la Matematică.