Olanda – Croaţia, prima semifinală a Nations League

0
633

Prima semifinală din Liga Națiunilor, ediția 2022/23, se dispută azi,, de la ora 21:45, între echipele Olandei și Croației, pe arena De Kuip, a campioanei Olandei, Feyenoord.Cele două echipe se vor întâlni doar pentru a treia oară în istorie, până acum victoriile fiind împărțite: în 1998, Croația – Olanda 2-1, la Cupa Mondială şi pe 6 februarie 2008, Croația – Olanda 0-3, într-un amical.

“Olanda nu câştigă des trofee, ne-ar plăcea să profităm de această ocazie”, a declarat selecţionerul Ronald Koeman, care a câştigat ca jucător EURO 1988, singurul trofeu din istoria naţionalei Oranje.

“Suntem aici pentru a câştiga trofeul şi nu ne gândim să mergem acasă. Avem multă energie pentru a face un joc bun. Va fi greu, dar sunt optimist”, a spus Zlatko Dalic, care a cucerit argintul şi bronzul mondial cu naţionala Croaţiei.

În cealaltă semifinală se duelează Spania şi Italia, joi de la ora 21.45. Cele două s-au duelat şi în semifinala ediţiei din 2021, ibericii câştigând cu 2-1. Precedentele două ediţii ale Nations League au fost câştigate de Portugalia şi de Franţa.