Doi reținuți în urma unor descinderi la contrabandiști cu țigări din Dolj

0
733

Poliţiştii IPJ Dolj au făcut, marți, 19 percheziții, în cinci localități din județ, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. În urma descinderilor, au fost ridicate 33.500 de țigarete, 3 autoturisme, peste 130.000 de lei şi 11.000 de euro. Polițiștii au pus în executare 6 mandate de aducere emise pe numele suspecților, iar la finalul audierilor, procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru doi bărbați din comuna Unirea, care urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj au anunțat că, marți, 12 iunie a.c., poliţiştii doljeni au efectuat 19 percheziţii în mai multe localități din judeţul Dolj, mai exact în Unirea, Cetate, Caraula, Plenița și Calafat, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. În urma descinderilor, oamenii legii au descoperit și ridicat 33.500 de țigarete, toate fără timbru de marcaj fiscal și au indisponibilizat trei autoturisme aparținând persoanelor în cauză, care ar fi fost fost utilizate în operațiuni ilegale, mai exact la transportul țigaretelor de contrabandă. De asemenea, au fost ridicați 131.600 de lei şi 11.000 de euro, sume cu privire la care există suspiciuni că ar proveni din comercializarea țigărilor de contrabandă. Oamenii legii îi suspectează pe doljeni că au înființat o rețea care, în ultimele luni, ar fi comercializat zeci de mii de pachete de țigări de contrabandă pe raza județului. „Din cercetări a reieșit că, în perioada martie-iunie 2018, cei în cauză ar fi comercializat 122.000 de țigarete, fără timbru de marcaj fiscal, care provin din contrabandă”, a precizat agent principal Mihaela Gîrd, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Pe lângă bunurile ridicate în vederea confiscării, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost conduse 6 persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. La finalul audierilor, două dintre acestea, respectiv doi bărbați din comuna Unirea, au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete în formă continuată. Cei doi urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.