Alertă meteo de ploi şi vânt puternic, valabilă pentru toată ţara

0
301

O informare meteo de ploi torenţiale, vânt puternic şi grindină intră în vigoare de astăzi, 14 iunie, de la ora 21.00 şi este valabilă până sâmbătă seara, în toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, de joi seara până sâmbătă seara, se vor înregistra intensificări ale vântului în sudul Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

 În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului şi în Oltenia, unde se vor acumula cantităţi de apă de peste 20 l/mp.

Vineri (15 iunie) şi sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi şi în restul teritoriului.

Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul galben de furtuni violente emis pentru 30 de judeţe iniţial până vineri dimineaţă expiră joi la ora 21.00. (Sursa: Mediafax)

***

Adminsitrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de furtuni, care vizează Doljul, dar și ale județe din Oltenia, valabilă în intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00. Potrivit ANM, în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.