Valeriu Zgonea îşi ia “La revedere” de la funcţia din Parlament

0
66

Deputatul PSD Florin Iordache a fost desemnat ieri după-amiază preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a anunţat secretarul PSD al Camerei, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent care a avut loc după şedinţa plenului în care a fost adoptat proiectul de hotărâre pentru revocarea lui Valeriu Zgonea.

646x404Camera Deputaţilor a adoptat ieri proiectul de hotărâre pentru revocarea lui Valeriu Zgonea cu 167 de voturi “pentru”, 32 “împotrivă” şi o abţinere, a declarat preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, convocând Biroul Permanent pentru alegerea unui preşedinte interimar.

          Victor Ponta a declarat tot ieri că a discutat cu Liviu Dragnea şi că intenţionează să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în şedinţa Comitetului Executiv de marţi, dar şi la Grupul PSD din Camera Deputaţilor, afirmând că speră ca liderul PSD să îl susţină. “I-am spus (lui Liviu Dragnea-n.r.) că intenţionez şi mâine ( n.r astăzi) la CEX şi miercuri ( n.r mâine) la grup să îmi depun candidatura pentru (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor-n.r.). Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au spus că este bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru”, a precizat Victor Ponta, întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la şefia Camerei Deputaţilor.

             Fostul premier a spus că a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă încă de acum o lună şi jumătate, afirmând că speră ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să îl susţină. “Vedem mâine la vot. Eu sper să mă susţină, în primul rând Liviu şi apoi ceilalţi colegi”, a răspuns Victor Ponta, întrebat dacă Liviu Dragnea îl va susţine.

         Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că înlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor va fi anunţat astăzi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar, pentru că răspunderea este a sa, şi decizia îi va aparţine. Întrebat despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, liderul PSD a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare. ”Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari”, a accentuat Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta.