„Leii” tineri au predominat la reunirea Ştiinţei

0
81

Lotul Universităţii Craiova s-a reunit ieri, la „Extensiv”, sub comanda lui Gigi Mulţescu, cu mulţi jucători de la echipa satelit

3Două săptămâni a durat vacanţa pentru majoritatea jucătorilor Universităţii Craiova, ieri având loc reunirea lotului, la stadionul „Extensiv”. Puştii au apărut primii şi ei aveau să şi compună majoritatea grupului care a efectuat primul antrenament sub comanda noului antrenor, Gigi Mulţescu, şi al staff-ului acestuia, compus din: Daniel Timofte, antrenor secund, Cătălin Mulţescu, antrenor cu portarii şi Ioan Colonel, preparator fizic, acesta din urmă fiind acompaniat de vechiul preparator, Cornel Blejan.

Au lipsit, fiind învoiţi, cei doi jucători din Capul Verde, Nuno Rocha şi Kay, ivorianul Acka, brazilianul Madson, bulgarul Zlatinski, dar şi românii Marius Briceag şi Alex Băluţă, care şi-au prelungit vacanţa. Aceştia urmează să se prezinte la echipă până la vizita medicală, programată mâine dimineaţă.

Lotul prezent la reunire: Popescu, Vlad (portari), Vătăjelu, Popov, Dumitraş, Mateiu, Herghelegiu, Bancu, Ivan, Măzărache, Surugiu, R. Petre, Ciocoteală, Manea, Vlădoiu, Sima, Cârlig, Hreniuc, R. Bogdan, Burlacu şi Screciu.

Andrei Ivan spune că este posibil să plece la altă echipă după cantonamentul din Austria. „Mi-a trecut după două zile supărarea că nu am rămas la naţională, le ţin pumnii băieţilor, sunt sigur că vor trece de grupă, mai ales după cum au jucat cu Franţa. Am revenit la echipă cu gândul de a face un sezon bun, în urma căruia să jucăm în Europa League sau chiar în Champions League. Nu se ştie ce va fi cu transferul meu, mai vorbim după cantonamentul din Austria, eu aş prefera să plec în Serie A”.

Bogdan Vătăjelu şi-ar dori ca lotul să fie întărit în vara aceasta: „Vacanţa a fost scurtă, dar ne-am încărcat bateriile după sezonul greu pe care l-am avut. Anul trecut am ratat pe rând toate obiectivele, acum sper să vină jucători care să ne ajute să intrăm în play-off”.

La reunire a sosit şi fostul manager general al clubului, Felix Grigore, care a ţinut să-şi ia la revedere de la jucători şi de la staff. „Am venit să-mi iau la revedere de la băieţi şi să le spun că le ţin pumnii în continuare. Eu am ajuns la Universitatea când era greu, când echipa nu avea nici sediu şi sunt mulţumit de ceea ce am făcut. Cea mai mare realizare este că Universitatea Craiova a renăscut şi este din nou echipa oraşului, a suporterilor. Urez Ştiinţei să ajungă unde îi este locul, iar eu voi căuta să mă apropii de casă, să lucrez la o echipă din Bucureşti” a fost discursul de adio al lui Felix Grigore.

Noul staff tehnic a sosit la reunire cu o întâziere de un sfert de oră, împreună cu preşedintele Marcel Popescu. Gigi Mulţescu a declarat: „Nu mă sperie faptul că au fost mulţi tineri la reunire, cu ei trebuie să construim viitorul. Eu îi respect pe toţi şi vom colabora bine, trebuie să înţeleagă în primul rând că eu sunt şeful lor. Mi-e foame de un titlu şi vreau ca jucătorii să se culce şi să se trezească cu ideea de performanţă. Triunghiul patron-preşedinte-antrenor funcţionează deja şi avem de gând să aducem 5-6 jucători. Portarul va fi un român sau unul care vorbeşte româneşte” a spus „Smurd”.

Preşedintele Marcel Popescu a precizat că achiziţiile ar trebui să sosească până la plecarea în Austria, programată la începutul săptămânii viitoare: „Cei 5-6 jucători care vor veni vrem să-i aducem până la plecarea în cantonament. Nu urmărim bombe în marcato, cel mai important este grupul. Vrem să adăugăm un spor de calitate, pentru a intra în play-off”.