Craiova: Plăcuţele cu numere de înmatriculare pierdute aseară pot fi recuperate de la sediul Biroului Rutier, de pe strada Câmpia Islaz

0
496

numereReprezentanţii IPJ Dolj anunţă că, în urma inundaţiilor de aseară, din Craiova, zeci de şoferi şi-au pierduit plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor. Multe dintre ele au ajuns la Sediul Biroului Rutier Craiova, unde urmează să fie duse şi cele recuperate de Poliţia Locală. Cei care mai găsesc plăcuţe sunt rugaţi să le ducă tot la Biroul Rutier, pentru a putea veni în sprijinul craiovenilor.

Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă caluminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil, iar  pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.