Tehnocraţii calculează noile salarii ale bugetarilor. Sindicaliştii nu acceptă nicio variantă de OUG

0
235

Guvernul lucrează, în secret, la salarii. Cu două zile înainte de lansarea în dezbatere publică a proiectului de lege a salarizării (15 mai), nu există o formă finală.

1Tehnocratii fac calcule pentru a vedea ce salarii pot fi marite, insa din cauza bugetului redus, unii angajati s-ar putea trezi, din nou, cu salariile taiate, in conditiile in care rezolvarea unor inechitati din sistem ar duce, inevitabil, la crearea unor alte discrepante chiar mai mari, potrivit România TV.

Desi noul ministru al Muncii a anuntat ca va lansa in dezbatere publica noul proiect al legii salarizarii pe data de 15 mai, cu doua zile inainte de termenul limita, bugetarii nu au primit niciun plan de masuri, nu au informatii noi din partea ministerului. Mai mult, amanarile continua si termenul pare ca nu se va respecta nici de data aceasta, in conditiile in care, sindicalistii spun ca vor negocia si saptamana viitoare pe acest proiect.

Sindicatele au trimis o scrisoare Guvernului, prin care transmit ca nu vor accepta nicio varianta de Ordonanta de Urgenta. Bugetarii vor lege unica a salarizarii, care sa rezolve definitiv problemele din sistem.