Iohannis spune că va lua o decizie săptămâna viitoare privind numirea lui Horodniceanu la şefia DIICOT

0
281

           Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va lua săptămâna viitoare o decizie cu privire la numirea lui Daniel Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, menţionând că a primit de la CSM înregistrarea şedinţei şi că este mulţumit de materialele puse la dispoziţie de Consiliu. Şeful statului a fost întrebat dacă a studiat documentele primite de la CSM, în urma solicitării sale, referitoare la avizarea numirii lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT. “Le-am citit (…). O să iau o decizie săptămâna viitoare”, a spus el.

        În legătură cu faptul că nu a avut la dispoziţie stenogramele şedinţei CSM în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, preşedintele Iohannis a menţionat că i-a fost trimisă înregistrarea integrală şi că este mulţumit de materialul pus la dispoziţie de Consiliu. “Am văzut filmul, mi-au trimis înregistrarea in integrum, sunt mulţumit de materialul care mi s-a pus la dispoziţie de CSM”, a menţionat Iohannis. Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentaţii CSM.

              Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil. Potrivit reprezentaţilor CSM, stenogramele şedinţei nu au fost trimise, întrucât acestea nu se mai realizează încă din 2011, când s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.