În bocancul lui Mora a stat completarea unei zile frumoase de Florii, cu 30 de mii de olteni veniţi să sărbătorească pe “Ion Oblemenco”. La 11 noaptea, în seninul Băniei, s-a auzit un vuiet răvăşitor, s-au sfâşiat veşminte, au trosnit scaune şi probabil acasă s-au aruncat televizoare pe geam. Faţă de meciul cu Rapid, din bară, mingea n-a mai ajuns în plasă, probabil şi pentru că FCSB, dacă n-a preluat palmaresul, cu siguranţă a preluat spiritul, dar mai ales norocul dintotdeuna al Stelei.
Craiova a fost mai bună decât este cotată în raport cu FCSB, a avut mai multe ocazii, a avut, faţă de partida cu CFR, tăria de a rezista în dueluri, precum şi o strategie de joc superioară, probabil şi pentru că nu a mai existat nici acea “cârtiţă” din vestiar de această dată. Prima repriză şi finalul de meci au aparţinut Ştiinţei, ca şi numărul de ocazii, dar oltenii nu trebuie să se simtă frustraţi după acest meci, ci mândri. Iar acest meci să fie punct de plecare, nu maximul atins.
Să fim sinceri, nici Rotaru nu are influenţa şi banii lui Becali sau Varga, aşa cum şi oraşul Craiova e departe de anvergura financiară a Bucureştiului şi Clujului, la fel cum şi lotul Ştiinţei nu e la nivelul rivalelor. Ştiinţa ar fi avut mai multe şanse totuşi, dacă l-ar fi avut pe Mirel de la începtului campionatului. Diferenţa de valoare dintre loturi s-a constatat la nivelul unde nu există loc de interpretări, în cupele europene, dar se putea observa inclusiv din caseta tehnică: Craiova a făcut 2 schimbări, dintre care una forţată, iar Becali a făcut 4 şi n-a luat în calcul jucători precum Ştefănescu sau Băluţă, care probabil că în Bănie ar fi fost oameni de bază. Nu mai punem în balanţă absenţele lui Olaru, Lixandru sau Dawa, fiindcă şi Ştiinţei i-au lipsit Cicâldău, Paradela şi Safira.
Craiova trebuie în primul rând să câştige la capitolul mentalitate din acest play-off, nu să-şi pună presiunea luptei pentru titlu, fiindcă se luptă cu cluburi şi echipe care ştiu cum să câştige un campionat şi care au confirmat în cupele europene. Şi să aducă, o dată şi-o dată, un vârf şi un fundaş dreapta de valoare, fiindcă în afară de Martic şi Koljic, Ştiinţa n-a avut soluţii decente pe aceste două posturi în ultimul deceniu. O echipă care improvizează cu Baiaram în postura de vârf într-un asemenea meci şi care nu are soluţii viabile pe bancă, nu poate câştiga titlul decât printr-un miracol. Egalul ţine Ştiinţa în joc pentru titlu, dar cu o atitudine sub nivelul celei din partida cu FCSB, alb-albaştrii nu pot pretinde mai mult de ultimul loc pe podium.
Universitatea Craiova – FCSB 0-0
Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Carlos Mora 7,5, Zajkov 7, Badelj 7, Bancu 6 – Oshima 6, Screciu 6, Mekvabishvili 6 (Houri 74) 6 – Baiaram 6, Lukic 3 (Mogoş 46) 5, Al. Mitriţă 6. Antrenor: Mirel Rădoi.
FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheş (Baba Alhassan 66), Cisotti – Miculescu (Şut 46), Fl. Tănase, Oct. Popescu (M. Toma 46) – Bîrligea (Gele 66). Antrenor: Elias Charalambous.
Arbitru: Horaţiu Feşnic 6.