Acțiune caritabilă pentru bătrânii din mediul rural, organizată de Asociația Vasiliada

0
401

Asociația Vasiliada, în parteneriat cu Asociația socio-culturală CORFOO și Parohia Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei si Sfântul Materne” din localitatea Aalst, Belgia, a organizat în această perioadă o acțiune umanitară, pentru ajutorarea bătrânilor din mediul rural, cu posibilități materiale reduse. În cadrul evenimentului caritabil au primit sprijin cu lemne, pentru încălzirea locuintelor, 27 de persoane vârstnice. Acțiunea se înscrie într-un proiect mai amplu pe care Asociația Vasiliada l-a derulat împreună cu partenerii săi în ultimii ani, în încercarea de a veni în sprijinul bătrânilor dezavantajați social. Cu acest prilej, persoanele vârstnice sunt vizitate de voluntari ai Asociației Vasiliada și sprijiniți cu alimente de bază, produse de igienă și medicamente.

„Parteneriatul pe care Asociația Vasiliada l-a dezvoltat cu Parohia Ortodoxă «Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Materne» este expresia purtării de grijă a Bisericii Ortodoxe fată de confrații aflați în suferință, este încredințarea faptului că dragostea față de semenii vulnerabili ne ține împreună, chiar dacă trăim în țari diferite. Mulțumim tuturor românilor din diaspora care contribuie pentru sprijinirea bătrânilor singuri din satele Olteniei și în mod special ne arătăm recunoștința față de părintele Constantin Pogor, care cultivă, prin astfel de proiecte, sentimentul dragostei și al responsabilității creștine față de persoanele neajutorate”, a subliniat Părintele Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

Sprijinul Asociației Vasiliada alături de partenerii săi din localitatea Aalst, Beligia, a fost primit cu recunoștință de bătrânii aflați în dificultate. „Mulțumim pentru lemne, ne sunt de mare ajutor, mai ales că ne descurcăm tot mai greu sa cumpărăm ce ne trebuie pentru sănătate și pentru traiul de zi cu zi. E bine că s-au gândit la noi, ne este mai ușor când știm că voluntarii ne ajută tot timpul când avem nevoie”, a marturisit unul dintre beneficiarii proiectului.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale, cu caracter social, din sud-vestul României, înfiinţată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, asigurând servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc; tineri cu dizabilități; persoane vârstnice sau fără adăpost;  persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.