Sebastian Prioteasa, la a doua expoziţie personală de fotografie

0
594

La exact trei ani de la prima „personală” – rezultatul a două călătorii făcute în pitoreasca regiune italiană Toscana –, Sebastian Prioteasa revine pe aceleaşi simeze ale Muzeului de Artă din Craiova cu o nouă expoziţie de fotografie. Vernisajul are loc astăzi, 14 martie 2019, ora 18.00, invitaţi să vorbească despre autor şi lucrările sale fiind managerul instituţiei-gazdă, Emilian Ştefârţă, şi artistul fotograf Bogdan Panait.

Noua expoziţie a lui Sebastian Prioteasa cuprinde peste 50 de lucrări alb-negru şi color, ce redau peisaje, realizate în ţară şi în străinătate şi surprinse în diferite anotimpuri. Potrivit autorului, fotografiile sunt imprimate pe hârtie şi pe pânză – tablouri canvas – şi au diferite dimensiuni, de la 30×30 cm la 60×90 cm şi chiar mai mari. Expoziţia este una cu vânzare şi va fi însoţită de un catalog care include reproduceri ale lucrărilor expuse, alături de alte informaţii.

Sebastian Prioteasa a vernisat prima expoziţie personală de fotografie pe 18 martie 2016, la Muzeul de Artă din Craiova. Intitulată „Toscana. Color.Monocrom.Experimental”, aceasta a cuprins 32 de lucrări realizate în Toscana – „un fel de Mecca a artiştilor fotografi”, cum aprecia autorul la vremea respectivă. O lună mai târziu, aceeaşi expoziţie a fost deschisă într-una dintre sălile de la primul etajul al Secţiei de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei. Lucrări ale sale au putut fi văzute, începând cu anul 2013, în mai multe expoziţii de grup, majoritatea în Craiova şi în Bucureşti. Nu puţine au fost prezentate şi chiar premiate peste hotare – în Grecia, Italia, Cehia, Ucraina etc.