Nu lăsa pe nimeni în urmă !

0
424

Asociația Langdon Oltenia – Centrul Educațional „Teodora” şi Universitatea din Craiova vă invită joi, 21 martie 2019, între orele 13.30-16.30, pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, să participați la evenimentul LEAVE NO ONE BEHIND/NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ! dedicat Zilei Mondiale Sindrom Down, sub deviza CETĂȚEAN CA TINE!

21 martie este o zi de conștientizare globală, care a fost observată oficial de către Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 2012.

Evenimentul aduce în atenția comunității din Craiova, abilitățile adulților cu sindrom Down pentru a clarifica faptul că nimeni nu ar trebui lăsat în urmă. Împreună putem face lumea să vorbească despre această categorie de populație.

Acţiunea va fi stradală și constă în două etape:

 1. CETĂȚEAN CA TINE – un flash mob prezentat de 150 de persoane, tineri cu sindrom Down din Băilești, Craiova și București, studenți și profesori voluntari din cadrul Universității din Craiova, părinți și prieteni;
 2. NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ
 • lecție deschisă de tango, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să interacționeze cu tinerii cu sindrom Down;
 • Jocuri sportive incluzive;
 • Festivitatea de premierea participanților cu sindrom Down.
 • Craiovenii sunt invitați să contribuie cu valoarea unui tricou, şepcci sau cafele la susținerea activităților organizate de ALDO-CET în beneficiul persoanelor cu sindrom Down. Ne propunem să organizăm o tabără pentru 12 adulți cu sindrom Down.

  Evenimentul se bucură de sprijinul următorilor colaboratori: Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, Asociația PROEFS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Asociația pentru Cultură și Tango, Clubul de Dans Sportiv Viva Dance, Prokinetic Craiova; Școala Gimnazială Terraveda Craiova; Asociația Sindrom Down București, Asociația Down Plus București, Asociația Be a Butterfly București, Asociația Hoffnung București, Asociația Angels Down Friends București; Asociația Infantia București.

  Evenimentul face parte din campania mondială LEAVE NO ONE BEHIND, inițiată de Down Syndrome Internațional. Mai multe informații puteți afla accesând:

  About WDSD

  Flash-mobul CETĂȚEAN CA TINE se organizează în diverse state europene, după un scenariu propus de European Down Syndrome Association. Mai multe informații puteți afla accesând: http://www.edsa.eu/wdsd-2019-leave-no-one-behind-romania/