Filmul „Păsări călătoare”, de mâine în cinematografele din Craiova

0
452

„Păsări călătoare” / „Birds of Passage”, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alături de Cristina Gallego, va avea premiera în România pe 15 martie, urmând să ruleze în 25 de orașe. Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes și inclus în lista scurtă a filmelor pentru Oscar 2019, „Păsări călătoare” s-a bucurat de succes în cinematografele din SUA, Canada, Australia, Brazilia, Danemarca, Germania, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Elveția, Mexic, Brazilia și Marea Britanie. La Craiova, filmul ajunge la Inspire Cinema (Mercur și VIP Electroputere) și la Cinema Patria.

«Acțiunea din „Păsări călătoare” este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli», precizează promotorii filmului,

«O poezie vizuală, „Păsări călătoare” este o capodoperă care te bântuie, destinată să fie printre cele mai bune filme ale anului și să ne modifice înțelegerea realităților implicite ale culturii drogurilor și reprezentării sale în arta cinematografică». (Forbes)

«Povestea despre droguri și război plasată în comunitatea locală din America de Sud este îndrăzneață și sclipitoare, fiind în același timp o reinterpretare din regiune a filmelor cu gangsteri». (Rolling Stone Magazine).

Trailer: https://youtu.be/wkqsJT9KxKg

 

Programul filmului la Craiova pentru săptămâna 15-24 martie 2019:

Inspire Cinema, Mercur:

vineri – marți: 13:50, 18:30, 21:00

miercuri, joi: 13:50, 18:30

Inspire Cinema VIP Electroputere:

vineri – miercuri: 13:30, 17:45, 20:40

joi: 13:00, 15:30, 20:20

Cinema Patria:

duminică: 16:30

luni: 16:00