Echipă de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova, participantă  la un schimb de experienţă

0
455

 De curând, reprezentanţi ai Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova au participat, în Slovenia, la cea de-a patra întâlnire, din cadrul proiectului „iCap”, prins în „Erasmus+”, unde unitatea de învăţământ craioveană este parte a programului.

Proiectul are ca perioadă de derulare doi ani, cu finalizare pe 31 august 2019, din care fac parte unităţi de învăţământ din cinci ţări din Uniunea Europeană – România, Marea Britanie, Grecia, Slovenia şi Spania. România este reprezentată de Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova. De curând, în Slovenia, gazdă fiind partenerul „Solski Center Kranj”, o echipă formată din cinci persoane, doi elevi implicaţi, de la „Ţiţeica”, a participat la cea de-a patra întâlnire din cadrul proiectului „iCap”. Activităţile s-au desfăşurat pe parcursul a două zile, iar reprezentanţii partenerilor de practică, alături de coordonatori de la University of Gloucestershire şi University of Thessaly, din Marea Britanie, au colaborat în vederea găsirii celor mai eficiente modalităţi de valorificare a experimentării practice, în scopul realizării obiectivelor intelectuale ale proiectului.

„Schimbul de experienţă din cadrul întâlnirii din Slovenia s-a dovedit extrem de util în corelarea strategiilor didactice cu cele ale colegilor din alte ţări. Experienţa ne va fi, atât mie, cât şi colegilor foarte utilă, în sprijinul învăţării active şi al abilităţilor de comunicare ale elevilor”, a precizat prof.  Monica Radu, participant de la „Gheorghe Ţiţeica”. La rândul lor, cele două eleve prezente în echipă,   Patricia Mituleţu (cls.a VIII-a) şi Andreea Ana – Maria Truţă (cls. a VII-a), au fost la unison: „Am descoperit realităţile unui alt sistem de învăţământ, dintr-o altă ţară, şi am beneficiat de un schimb util de experienţă cu elevii din celelalte ţări”.