Concurs de scriere de literatură poliţistă pentru studenţi

0
132

Delegaţia Wallonie – Bruxelles la Bucureşti a lansat, în data de 6 martie, o nouă ediţie a concursului de scriere de nuvele poliţiste, „Cerneală neagră” / „Encre noire”. Competiţia se adresează, de această dată, studenţilor de naţionalitate română înscrişi la una din universităţile din România, după ce, anul trecut, i-a atras pe elevii de liceu. Textele pot fi depuse începând cu data de 6 martie până duminică, 23 aprilie, la miezul nopţii. Fiecare candidat are dreptul să trimită un singur text, fie în limba franceză, fie în limba română. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.cernealaneagra.com.

Concurs Cerneala neagra_2017Candidaţii au dreptul să depună un singur text, în română sau franceză, la alegere, iar acesta nu trebuie să depăşească cinci pagini (10.000 caractere, Time New Roman, 12). Textele vor fi transmise înainte de 23 aprilie, ora 12 noaptea, numai în format electronic, la adresa concursromanpolitist@gmail.com, şi vor fi însoţite de menţiunea «Concurs „Cerneală neagră”»: nume, prenume, adresa e-mail, limba de redactare (RO/FR).

Textele trimise trebuie să fie însoţite de formularul de participare, cu următoarele coordonate: nume, prenume, vârsta, universitatea, facultatea (specializarea), adresa completă, numărul de telefon, adresa e-mail, titlul nuvelei poliţiste, dovada de înscriere la universitate (adeverinţă sau copia primei pagini a carnetului de student). Acest formular va fi denumit «Nume Prenume – Formular de participare», iar dovada de înscriere la universitate va fi denumită «Nume Prenume – Dovada».

Textele trebuie însoţite de o declaraţie pe propria răspundere (formular-tip) prin care autorul confirmă că textul este original, textul nu a mai fost publicat anterior (nici pe Internet, nici în alt mediu) şi nu a mai fost propus către o editură. Dacă textul va fi selecţionat spre publicare, autorul va ceda gratuit către RCWC şi către editura Crime Scene Press drepturile de autor pentru nuvelă. Această declaraţie va fi denumită «Nume Prenume – Declaratie». Pentru a asigura transmiterea în bune condiţii a documentelor menţionate mai sus, participanţii trebuie să le trimită într-un dosar comprimat (format ZIP) care va fi denumit «Nume_Prenume_FR» sau «Nume_Prenume_RO». Toate textele transmise conform regulamentului vor avea confirmare de primire.

Vor fi acordate Premiul I – un sejur la Francofolies de Spa (festival internaţional de cântece şi muzică ale artiştilor francofoni care se desfăşoară în Belgia), în perioada 19-24 iulie 2017, şi o selecţie de cărţi, Premiul al II-lea – un eBook reader şi o selecţie de cărţi; Premiul al III-lea – un voucher în valoare de 100 lei din partea librăriei franceze Kyralina din Bucureşti şi o selecţie de cărţi.

După cum a menţionat prof. dr. Maria Tronea, vicepreşedintă a Asociaţiei Române a Membrilor Ordinului „Palmes Académiques” (AMOPA Roumanie), iniţierea acestui concurs de către Delegaţia Wallonie – Bruxelles la Bucureşti are ca scop promovarea scrierii creative în rândul studenţilor români, a romanului poliţist, dar şi promovarea limbii franceze şi a valorilor francofoniei.