Alb-albaştrii sub lupă / „Leii” tineri, în vervă, probleme la fundaşii de bandă

0
64

craiovaCalancea – A avut mai multe intervenţii bune, se află la al doilea meci bun şi fără gol primit, pare să-şi recapete forma de anul trecut. A parat excelent şuturile lui Teixeira şi Seto şi o lovitură liberă a lui Budescu.

Dimitrov – A avut o primă repriză de coşmar. Teixeira l-a depăşit frecvent, creând pericol la poarta lui Calancea. Bulgarul s-a mai şi complicat, driblând în preajma careului, deşi gazdele erau în presing, iar Teixeira l-a taxat. A impresionat la debut, apoi a avut evoluţii modeste.

Kelic – A făcut cel mai bun meci al său de când a venit la Universitatea. A dominat careul în jocul aerian şi a avut o intervenţie excelentă la Teixeira, în repriza a doua. Nu are însă nimic în comun cu jocul la construcţie, pasele sale ajung la adversari sau în aut. A avut şi norocul de a marca un atacant precum Niculae, i-ar fi fost mai greu cu Sergiu Buş.

Barthe – Un mare câştig pentru echipă, are mare experienţă, ştie atât jocul defensiv, dar în acelaşi timp are şi clarviziune, distribuie mingile util.

Bucurică – De când a venit la Universitatea nu a reuşit să se impună, deşi a avut destule şanse. A blocat o minge şutată de Lovin, în prima repriză, dar atât. Deşi este dreptaci, Robert Petre a avut o evoluţie mai bună decât veteranul adus de la Chiajna.

Mateiu – S-a descurcat pe faza defensivă, a făcut mare risipă de efort, a fost aproape de Budescu în permanenţă, limitându-i aria de joc. În schimb, prima pasă bună a reuşit-o abia în repriza a doua, are probleme mari pe tranziţia pozitivă. Nu este mijlocaş „box to box”, aşa cum îl consideră Mulţescu.

Screciu – La primul meci ca titular a avut o evoluţie remarcată de toată lumea. Deşi a început cu câteva faulturi nesăbuite, a fost din ce în ce mai bun şi este un mare câştig, la doar 17 ani. Intercepţii bune, a rezistat în dueluri, este redutabil şi în jocul aerian. Faţă de Mateiu, a fost mult mai coerent pe construcţie, a oferit pase utile. Extraordinară intervenţia în careu la centrarea pe 6 metri, putea să-şi marcheze autogol, dar a amortizat excelent mingea. Nu ar trebui scos din echipă.

Bancu – A fost printre cei mai slabi de pe teren. A avut o şansă de gol în prima repriză, când reluarea sa cu călcâiul a fost blocată de Lung junior. A obosit devreme, n-a contat deloc în joc în repriza a doua, când a fost mutat în dreapta. După un meci excelent la Piteşti cu Gaz Metan, a urmat unul modest, la Giurgiu.

Băluţă – A fost cel mai bun jucător al Universităţii şi la Giurgiu. Excelent şi în jocul defensiv, a creat faze periculoase, a oferit câteva pase excelente, adevărate assist-uri, două dintre ele pentru Ivan. A avut şi un şut bun, cu stângul, respins de Lung. Uneori ţine prea mult de minge şi alege soluţii prea îndrăzneţe, dar aşa se mai întâmplă când de implici în joc şi încerci să ajuţi cât mai mult echipa. Dacă ar lucra mai mult la şutul de la distanţă ar fi cel puţin la nivelul lui Nicuşor Stanciu, cu care este coleg de generaţie.

Gustavo – Evoluţie bună a brazilianului, chiar dacă nu a mai fost atât de periculos ca în meciul cu Dinamo. A jucat însă în bandă, este mult mai util în centru, unde poate să-şi pună în valoare şi driblingul şi şutul de la distanţă.

Ivan – Putea aduce toate cele 3 puncte, dar s-a jucat cu ocazia din prima repriză. Nu a marcat decât un gol anul acesta, şi acela la 4-0 cu Voluntariul. Evoluţiile sale au fost însă bune, atât când a fost vârf împins, dar mai ales când a evoluat în bandă, în funcţie de nevoile echipei.

Petre – A intrat fundaş stânga şi s-a descurcat bine. A încercat şi câteva acţiuni îndrăzneţe, deşi a pierdut şi câteva mingi, dar numai în jumătatea adversă. Deocamdată, Mulţescu îl foloseşte ca jolly-joker, dar dacă va confirma forma bună poate să pretindă un loc de titular.

Măzărache – A jucat puţin şi a făcut ce i s-a cerut: să alerge, să pună presiune pe fundaşii adverşi care încercau să arunce mingi spre careul Craiovei. A încasat şi un galben. Haţegan a dictat aiurea lovitura liberă din prelungiri, Măzărache nu a faultat, ba chiar luase prim-planul în duel.

Fajic – A jucat puţin, ar fi fost introdus mai devreme doar în cazul în care gazdele marcau.