Din prea multă coeziune şi unitate / PNL Dolj are o nouă conducere

0
98

 Liberalii doljeni, după o perioadă destul de îndelungată, au îngropat securea războiului. S-a trecut la promisiuni dulci, preelectorale, obiective şi strategii. De astăzi nu se mai vorbeşte de fostul PNL sau de fostul PDL, ci de un singur partid, o singură voce şi o singură conducere. După plecarea misterioasă la Capitală a deputatului Mihai Voicu, „creierul politicii româneşti”, după cum spunea Miron Mitrea, cu misiunea de a conduce Organizaţia PNL a Sectorului 1, aplicând aceeaşi reţetă de succes, liberalii doljeni au fost recompensaţi cu un singur şef la judeţ. Aşadar, tot ieri, a fost anunţată şi noua conducere a organizaţiei PNL Dolj, în persoana prof.univ.dr Nicolae Giugea, cel care va fi şi vârful de lance al liberalilor doljeni în bătălia pentru Consiliul Judeţean Dolj.

          Purtătorul de cuvânt al PNL Dolj, deputatul Ionuţ Stroe a explicat de ce sunt aşa de mulţi la prezidiu, invocând unitatea şi coeziunea, dar şi un alt motiv, anunţarea noului preşedinte. După plecarea „geniului” la Bucureşti, schimbarea trebuia să fie totală, adică, nu mai trebuia să rămână nici celălalt co-preşedinte, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, pentru că nici la PNL nu prea contează imaginea sau activitatea, ci…altceva. „Am ales de data aceasta să fim într-un efectiv mărit, tocmai dintr-un sentiment şi o dorinţă cât se poate de sinceră şi transparentă a noastră de a reflecta coeziunea, unitatea, spiritul de înţelegere şi determinarea care caracterizează această organizaţie şi care ne caracterizează pe fiecare dintre noi într-un demers pe cât de dificil şi mă refer aici la campania electorală, pe atât de îndrăzneţ şi bine definit. Este cât se poate limpede că oferta noastră politică pentru alegerile locale este una serioasă, responsabilă şi dorim şi de data asta să o reafirmăm şi să o aducem în atenţia publică tocmai de a câştiga încrederea de care avem nevoie în aceste alegeri. Recent, organizaţia noastră a primit o schimbare de conducere, avem un nou preşedinte, în persoana domnului profesor Giugea, cum la fel, acum câteva luni, organizaţia municipală l-a primit ca şi preşedinte pe domnul Pavel Badea. Evident că echipa rămâne aceeaşi, evident, că obiectivele noastre rămân aceleaşi. Tot ceea ce ne dorim acum este să le prezentăm cetăţenilor Craiovei şi judeţului Dolj care sunt cei doi oameni, în jurul cărora construim ceea ce noi numim o viitoare guvernare locală”, a precizat Ionuţ Stroe.

„Vreau să le mulţumesc că mi-au lăsat o organizaţie bine structurată”

         Noul preşedinte al PNL Dolj, profesorul Giugea a spus că este emoţionat, pentru că nu va conduce un „partid balama”, ci un partid care din vară va fi cel mai puternic din ţară. „Este un moment emoţionant, dacă ar fi fost un partid de mâna a cincea sau un partid balama, nu eram atat de încântat aş fi spus „uite domne se întâmplă să ajung preşedinte la acest partid”… Dar nu, PNL este un partid foarte mare şi peste puţin timp vom demonstra că suntem cel mai mare partid din România. Este o onoare pentru mine şi în acelaşi timp, o mare responsabilitate. Prin această acţiune care a fost statutată în Biroul Naţional, săptămâna trecută, se continuă programul de fuziune dintre cele două partide şi la nivel local. Fostul PDL cu fostul PNL şi vreau să spun că este ultima zi în care vom folosi aceste denumiri de fost PNL, fost PDL, începând de mâine ( n.r astăzi) vom vorbi doar de Partidul Naţional Liberal. Vreau să mulţumesc celor doi co-preşedinţi care au condus destinele PNL-ului, europarlamentarului Marian Jean Marinescu şi domnului deputat Mihai Voicu. Cel din urmă a fost numit preşedinte al Organizaţiei Sector I din Bucureşti, care este cea mai mare organizaţie din Bucureşti şi chiar mai mare decât un judeţ. Vreau să le mulţumesc că mi-au lăsat o organizaţie bine structurată, cu oameni serioşi, cu obiective reale şi bine structurate, astfel încât pe 6 iunie să putem declara cu fruntea sus că am câştigat alegerile la nivelul judeţului Dolj….”, a subliniat fostul prefect de Dolj, Nicolae Giugea.