Craioveanul care a înjunghiat-o pe casiera Asociaţiei de Proprietari „Eroilor”, menţinut după gratii

0
363

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au menţinut, vineri, arestarea preventivă a lui Alexandru Lucian Neacşu, craioveanul de 30 de ani, care a înjunghiat-o, în februarie 2015, pe casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor din Craiova. Curtea de Apel judecă în prezent apelul declarat de bărbat împotriva sentinţei Tribunalului Dolj prin care a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie calificată. Următorul termen a fost stabilit pe 28 martie a.c.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au menţinut, la termenul de vineri, 11 martie a.c., arestarea preventivă a lui Alexandru Lucian Neacşu, craioveanul de 30 de ani care a înjunghiat-o pe casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor: „Menţine arestarea preventivă a inculpatului Neacşu Alexandru Lucian Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 11.03.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Curtea de Apel Craiova judecă apelul declarat de Neacşu împotriva sentinţei din 10 decembrie 2015 a Tribunalului Dolj prin care a fost găsit vinovat de tentativă de omor calificat şi de tentativă de tâlhărie şi condamnat la o pedeapsă totală de 8 ani şi 4 luni închisoare. Următorul termen al apelului a fost stabilit pe 28 martie a.c.

Reamintim că, din investigaţiile poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale ai IPJ Dolj şi după audierea autorului s-a stabilit că, vineri, 20 februarie 2015, Alexandru Lucian Neacşu, înarmat cu un cuţit, s-a dus la sediul Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor, din cartierul Valea Roşie, s-a învârtit pe acolo, iar când a văzut că femeia a rămas singură a intrat şi s-a apropiat de ea, spunându-i că vrea să achite întreţinerea pentru un apartament. I-a cerut apoi să-i dea toţi banii, iar când Paula Piţigoi i-a spus că nu are, a sărit la ea cu cuţitul. Femeia a ţipat, s-a zbătut, astfel că, după ce a înjunghiat-o în zona gâtului şi în piept, bărbatul a fugit, fără să ia ceva şi a ascuns cuţitul. Acesta cunoştea zona pentru că a locuit în cartierul Valea Roşie, iar la momentul comiterii faptei stătea cu chirie în „George Enescu”. Nu avea nici un fel de venituri, şi le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani să-şi achite chiria, de aceea a încercat să o jefuiască pe casieră. A fost arestat preventiv pe 22 februarie 2015, iar pe 19 martie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost deferit justiţiei, dosarul ieşind din procedura de cameră preliminară la începutul lunii mai, când a început şi procesul.