Pescuiau ilegal pe Dunăre

1
43

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, pe Dunăre, o ambarcaţiune pescărească în care se aflau doi cetăţeni români ce pescuiau fără autorizaţie legală, folosind două plase de tip setcă. Oamenii legii le-au confiscat barca și uneltele de pescuit și le-au întocmit dosare penale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au observat, miercuri, pe direcţia km fluvial 729, o ambarcaţie pescărească cu două persoane ce verificau două plase de tip setcă amplasate pe luciul de apă al fluviului Dunărea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii români Mădălin C. şi Laurenţiu C., în vârstă de 25, respectiv 33 ani, care pescuiau fără autorizaţie legală, iar ambarcaţiunea era condusă fără certificat de capacitate.

În aceste condiții, ambarcaţiunea cu motor în valoare de 7.500 lei şi instrumentele de pescuit în valoare de 100 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial şi conducerea unei ambarcaţii de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar șef Romică Ivănoiu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.