Universitatea din Craiova şi-a pregătit oferta pentru admitere

0
140

În perioada 14 martie  –  4 aprilie a.c., Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, va derula cea de-a VI-a ediţie a proiectului Caravana Învăţământului Oltean, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a învăţământului superior craiovean în judeţele Olteniei, fiind vizate 110 licee. Elevii vor primi informaţii de la profesori şi studenţi despre procesul de admitere, dar şi un Ghid al candidatului cu noutăţile din acest an.

Oferta educaţională intră pe noua structură a Universităţii din Craiova, aprobată în octombrie anul trecut, cu 11 facultăţi în loc de 16, rezultate prin comasare. În urma acestor modificări au apărut şi facultăţi cu o nouă componenţă dar şi titulatură.

Prin decizia Senatului universitar, Facultatea de Matematică şi Informatică s-a unit cu Facultatea de Fizică şi Facultatea de Chimie şi a rezultat o nouă facultate cu denumirea Facultatea de Ştiinţe Exacte, ce reuneşte toate domeniile şi specializările de studii aferente celor trei facultăţi.

Facultatea de Agricultură s-a unit cu Facultatea de  Horticultură şi a rezultat Facultatea de Agricultură şi Horticultură.

Schimbări şi la facultăţile din domenii tehnice

Comasările au atins şi unităţile de învăţământ tehnic. Astfel, prin reorganizarea realizată de Senatul universitar, Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială s-a unit cu Facultatea de Electrotehnică şi a rezultat Facultatea de Inginerie Electrică. De asemenea, Facultatea de Mecanică s-a unit cu Facultatea de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice Drobeta-Turnu Severin, iar facultatea nou înfiinţată şi-a păstrat  aceeaşi denumire: Facultatea  de Mecanică.

Schimbări s-au produs şi în ceea ce priveşte Facultatea de Teologie. Aceasta  a inclus în oferta educaţională noi domenii de studii, preluate de la alte facultăţi, devenind Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

Modificări la nivel de domenii şi specializări

Noua organizare a Universităţii din Craiova a impus modificări şi în planul domeniilor de studiu şi al specializărilor. Pentru anul universitar 2012-2013 vor fi 55 de domenii de studii şi 105 specializări. S-au realizat şi mutaţii în cadrul facultăţilor. Astfel, domeniul de studii Ştiinţe ale Educaţiei, care a făcut parte  din  Facultatea  de Litere, domeniile Istorie şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene care se aflau sub egida Facultăţii de Ştiinţe Sociale au fost incluse în oferta educaţională a Facultăţii de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei. De asemenea, domeniul de studii Asistenţă Socială, ce se afla în componenţa Facultăţii de Teologie, a trecut la Facultatea de Ştiinţe Sociale. Toate aceste informaţii vor fi precizate elevilor din ultimul an de liceu, care vor primi şi materiale informative.

Caravana porneşte de la Slatina

Campania de informare începe de astăzi în liceele din oraşul Slatina, din judeţul Olt. „Campania de promovare va fi realizată în colaborare cu reprezentanţi ai facultăţilor şi membri ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, adresându-se liceelor din judeţ şi din judeţele limitrofe. Prin derularea proiectului în discuţie se urmăreşte o informare detaliată, actualizată, cu privire la facultăţile Universităţii din Craiova, a criteriilor de admitere, dar şi un permanent dialog al echipei Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională cu elevii claselor terminale, cu cadrele didactice, cât şi distribuirea broşurilor Ghidul Candidatului  şi  CD-urilor conţinând prezentarea Universităţii din Craiova şi a ofertei educaţionale. Asta facem de şase ani şi proiectul este în continuă extindere. Dacă prima ediţie Caravana Învăţământului Oltean s-a derulat în 35 de licee, în prezent, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională şi-a propus vizitarea a peste 110 de licee”, a precizat Cristina Soare, reprezentant al Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională.

Acest proiect va continua cu evenimentul „Zilele porţilor deschise”, unde se va prezenta oferta educaţională actualizată cu cifra de şcolarizare pentru admiterea 2012-2013, eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările Student pentru o zi!