Inaugurarea blocului S200 ar putea fi amânată

0
60

Clădirea S200 din Craiova, proiectată să devină parc tehnologic IT, cu ateliere de cercetare, de creare de soft, de spaţii comerciale, expoziţii, ar putea să nu îşi deschidă porţile la data preconizată, adică în luna februarie a anului viitor, din lipsa banilor. Guvernul a alocat pentru acest an doar 500.000 de lei, din necesarul de 60 de milioane lei pentru continuarea lucrărilor, sistate de câteva luni. Pentru a se relua activitatea pe şantier, conducerea Universităţii din Craiova, care coordonează proiectul, susţine că va apela şi la resursele proprii. Derularea lucrărilor nu va putea fi susţinută însă pentru mult timp dacă nu se va suplimenta bugetul.

„Anul acesta, prin Legea Bugetului am primit 500.000 de lei pentru a continua investiţia la S200. Sunt foarte puţini bani, dar eu contez pe resursele proprii şi pe ceea ce o să primim ulterior. Demersurile pe care le-am făcut către minister sunt destul de susţinute şi insistente şi am promisiuni că suma va fi suplimentată”, a declarat prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universităţii din Craiova.

Investiţia la blocul S200 este de peste 75 de milioane de lei, iar până în prezent firma Agercom a executat lucrări în valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Odată ce proiectul va fi finalizat, se vor crea 600 de locuri de muncă în domeniul IT.