Tinerii craioveni pot fi actori într-un spectacol de teatru comunitar în Festivalul Internațional Shakespeare – Craiova 2018!

0
370

După succesul avut cu spectacolul ”Romeo și Julieta” la ediția precedentă a Festivalului Internațional Shakespeare, în 2016, tinerii craioveni care au peste 18 ani sunt invitaţi să facă parte dintr-o nouă producție!

 

«La invitația domnului Emil Boroghină, Directorul Onorific al Festivalului Internațional Shakespeare, regizorul Philip Parr, directorul artistic al Companiei Parrabbola din Marea Britanie, se reîntoarce la Craiova împreună cu echipa sa! Pe 31 martie vor începe repetițiile pentru un spectacol de teatru comunitar care va fi prezentat in cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Shakespeare. Premiera spectacolului va avea loc în ziua de 24 Aprilie. Spectacolul va avea loc în aer liber și va fi o ocazie specială pentru oameni din orice domeniu de activitate, studenți, pensionari să devină actori, să se implice în construirea decorului și recuzitei, în realizarea costumelor, în funcție de abilitățile și dorințele fiecăruia. Vor fi patru săptămâni de repetiții și spectacole, cu o echipă română și engleză, care, avem convingerea, vor rămâne o experiență de neuitat pentru participanți. Proiectul, ce va reuni astfel câțiva actori profesioniști și oameni din comunitatea craioveană, este o coproducție între Festivalul Shakespeare Craiova, Compania Parrabbola UK, Teatrul Național ”Marin Sorescu” și Compania Teatrulescu», precizează, într-un comunicat de presă, Ramona Drăgulescu, coordonator al proiectului.

În zilele de 24 (între orele 11.00 și 19.00) și 25 februarie (între orele 11.00 și 14.00) vor avea loc, în foaierul teatrului, castinguri în vederea stabilirii rolurilor fiecărui participant. Se va discuta, de asemenea, și în privința stabilirii unui orar preliminar de repetiții în funcție de disponibilitatea participanților. Castingul va consta în completarea unei fișe de prezentare, participarea la unele jocuri de grup și citirea unui text in limba română, text pe care îl veți primi pe loc. Cine dorește poate citi și un text în limba engleza.