Recital de pian susţinut de Cristian Sandrin la Muzeul de Artă Craiova

0
71

Cristian Sandrin_2017Filarmonica „Oltenia” prezintă astă-seară, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Craiova, un recital de pian susţinut de un muzician în plină afirmare – Cristian Sandrin, în prezent masterand al Royal Academy of Music. Programul poartă publicul din barocul italian la simbolismul rus, trecând prin clasicismul vienez şi impresionismul francez. Din repertoriu nu lipsesc doi dintre cei mai prolifici şi influenţi compozitori de muzică pentru pian, Frédéric Chopin şi Franz Liszt. Recitalul are loc în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii craiovene, iar accesul publicului este liber.

Tânărul pianist Cristian Sandrin a debutat la St Martin-in-the-Fields, lăcaş de cult al Casei Regale britanice, una dintre cele mai prestigioase scene muzicale londoneze care  atrage, de fiecare dată, sute de melomani  în cadrul numeroaselor concerte de muzică clasică din somptuosul monument arhitectonic. În 2015 a devenit singurul pianist român acceptat la faimosul Concurs „Frédéric Chopin” de la Varşovia, ajungând să concureze pe scena Filarmonicii Naţionale Poloneze de la Varşovia. În ediţia 2015 a Summer Piano Festival, tânărul muzician a dirijat şi interpretat la pian propria transcripţie a Concertului nr. 23 în La major de Mozart (pentru pian şi cvintet de coarde).

În România, a evoluat pe scena Ateneului Român, fiind frecvent invitat în cadrul Stagiunii de Marţi Seara, şi a susţinut numeroase recitaluri la Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul de Artă din Constanţa, Vila „Luminiş” din Sinaia, iar în 2015 a fost invitat să susţină un recital Chopin la Cazinoul din Sinaia, în cadrul Festivalului „Enescu şi muzica lumii”.

În program:

Domenico Scarlatti: Sonata în Sol major, K. 427; Sonata în Mi major, K. 135

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata în Fa major, K. 533

Frédéric Chopin: Barcarola în Fa diez major, op. 60

Claude Debussy: Images II

Franz Liszt: Studiul transcendental nr. 12 în Si bemol minor „Chasse-neige”

Alexandr Scriabin: Studiul în Do diez minor, op. 42, nr. 5; Sonata nr. 5, op. 53