Acţiune caritabilă pentru copiii Centrului „Aripi de Lumină”

0
437

Centrul social pentru copii „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei a desfăşurat, săptămâna trecută, la Grădiniţa cu Program  Prelungit ,,Floarea Soarelui”, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) şi a Parteneriatului Educaţional intitulat „Prieteni pentru prieteni”, o activitate de colectare a unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de către părinţii preşcolarilor şi donarea acestora copiilor Centrului „Aripi de Lumină”.  Programul a continuat cu un atelier de creativitate, în cadrul căruia copiii au realizat un acvariu cu peşti folosind tehnica origami.

caritabil (1)În cadrul acestei activităţi comune, copiii s-au bucurat, au comunicat, au relaţionat pozitiv, şi-au exersat capacităţile creatoare, conştientizând afectivitatea de grup ca suport al prieteniei. Fiecare copil participant a dovedit imaginaţie, originalitate în realizarea lucrărilor, acestea fiind apoi expuse şi admirate în cadrul expoziţiei amenajate, după cum au precizat reprezentanţii Centrului social al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Preşcolarii, însoţiţi de reprezentanţi ai părinţilor şi bunicilor, şi-au deschis porţile inimilor, primindu-i cu bucurie şi entuziasm pe prietenii lor mai mari. Debutul întâlnirii a fost marcat de prezentarea unui scurt moment poetic, precedat de interpretarea unor cântece la chitară. Copiii au participat cu plăcere şi interes, fiind fascinaţi de frumuseţea şi expresivitatea versurilor, însoţind cu aplauze textele cântecelor. Strânsa colaborare cu părinţii preşcolarilor şi implicarea acestora în activităţile grădiniţei prin valorificarea experienţei personale a fiecăruia este benefică, deoarece părinţii îşi vor putea descoperi copiii în diferite aspecte pe care le implică viaţa în colectivitate, îşi vor împărtăşi experienţele, se vor împrieteni între ei, vor învăţa să abordeze relaţia cu propriul copil şi dintr-o altă perspectivă”, a declarat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului social „Aripi de Lumină”.

caritabil (2)Specialiştii vorbesc, de asemenea, şi despre rolul acestor acţiuni, care promovează valorile morale. „Activităţile prevăzute în cadrul parteneriatelor educaţionale îi ajută atât pe copiii preşcolari, cât şi pe elevi să se dezvolte într-un mod echilibrat şi sănătos din punct de vedere emoţional ţi social, promovează valorile morale, precum ajutorarea aproapelui, facerea de bine, stimularea implicării în activităţi de voluntariat. Mulţumim cadrelor didactice, părinţilor şi bunicilor pentru toată disponibilitatea dumnealor, pentru generozitatea si frumuseţea gestului de a dărui, dar si micuţilor, care sunt întotdeauna pregătiţi să ofere un zâmbet necondiţionat şi să te accepte în lumea lor, care ne îmbogăţesc viaţa si ne colorează sufletul zi de zi”, a adăugat psihopedagogul Centrului social, Renata Bănescu.